blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

Solat Jumaat Di Kaki Lima

Friday, July 23, 2010
KUALA LUMPUR, 23 Julai -- WANITA SOLAT JUMAAT... Pelancong Iran, Aisyah, 43, lengkap berburqa kusyuk menunaikan solat Jumaat di belakang jemaah lelaki di Masjid India, Jalan Masjid India di sini, hari ini.


BERJEMAAH DI KAKI LIMA... Para jemaah dari pelbagai kaum dan bangsa menunaikan Solat Jumaat di kaki lima dekat deretan kedai berhadapan dengan Masjid India di Jalan Masjid India di sini hari ini.


Kehadiran para jemaah yang semakin ramai menyebabkan Masjid India yang dibina pada tahun 1863, tidak dapat lagi menampung kapasiti jemaah yang hadir pada setiap Solat Jumaat. Kebanyakan jemaah di situ terdiri daripada perkerja dan peniaga di kawasan berhampiran. Jemaah yang menunaikan solat di masjid itu majoriti terdiri daripada India Muslim.

Sumber : Bernama
Jika anda minat artikel ini :
thanks1
Read Full 0 comments

Jangan Lupa Malam Ini!!


TAYANGAN FILEM SELEPAS TSUNAMI & KAYUH

Pusat Komas invited you!

Time / July 23 · 8:30pm - 10:00pm
Location Pejabat SUARAM JB, 8A, Jalan Ronggeng 11, Taman Skudai Baru, 81300 Skudai, Johor Bahru, Johor.

KOMAS dengan kerjasama SUARAM JB mempersembahkan TAYANGAN FILEM FREEDOM FILM FEST.

SELEPAS TSUNAMI (AFTER THE TSUNAMI) & KAYUH (Pemenang Freedom Film Fest2009)

Sinopsis Filem:

Selepas Tsunami (After The Tsunami) oleh Anna Har (36 min)

Pilihan Raya umum ke-12 bukan setakat melibatkan perubahan empat kerajaan negeri atau kehilangan kuasa dua pertiga Barisan Nasional di Parlimen. Ia membawa kepada pelbagai amalan yang tidak wujud dan namkapasing sebelum inin dapat dirasakan oleh rakyat buat julung kalinya. Di negeri Selangor satu badan di bawah Dewan Negeri ditubuhkan untuk memantau perbelanjaan dana awam.
Di peringkat Persekutuan , Parlimen kini nampak lebih serius dengan kehadiran wakil pembangkang. Hari ini, Barisan Nasional yang keras kepala sebelum 8 Mac lalu, juga sudah mula bertutur dalam bahasa prubahan. Bagaimanapun, perubahan yang sebenar bukanlah semudah membuang undi pada pilihan raya.

Kayuh oleh Soh Sook Hwa (20 min)

Kayuh adalah kisah pengalaman 100 orang pengayuh basikal yang berkayuh dari Alor Setar dan JB ke KL selama 16 hari untuk menyebar kesedaran tentang 6 isu-isu utama yang menjadi prihatin rakyat Malaysia terpinggir. Pengarah filem ini, yang juga merupakan peserta dalam kempen ini berusaha memberi makna dari segi kehidupan bagi setiap usul yang dibentangkan dalam memorandum yang diberikan kepada Parlimen pada akhir perjalanan.

Tayangan filem-filem ini akan diikuti dengan sesi perbincangan Q&A.

*Sarikata Bahasa Malaysia, Bahasa Inggeris dan Bahasa Cina terdapat untuk kesemua filem.

Untuk sebarang pertanyaan, sila emel freedomfilmfest@komas.org atau hubungi 017-374 9887


Jika anda minat artikel ini :
thanks1
Read Full 0 comments

TG Nik Aziz Di Kampung Sokor

TANAH MERAH, 22 Julai -- Menteri Besar Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat (dua kanan) ketika hadir melawat kilang CNMC Goldmine Limited di Kampung Sokor semalam.

Menteri Besar Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat (dua kiri) menandatangani surat pengeluaran pertama jongkong emas Kelantan ketika melawat kilang CNMC Goldmine Limited di Kampung Sokor.


Turut sama Pengerusi Eksekutif CNMC Goldmine Limited Prof Lin Xiang Xiong (dua kanan) dan Ketua Eksekutif Kumpulan Perbadanan Kemajuan Iktisad Negeri Kelantan Mohd Sabri Abdullah (kiri).


Menteri Besar Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat (kiri) menimbang jongkong emas ketika hadir melawat kilang CNMC Goldmine Limited di Kampung Sokor dekat sini hari ini.Jika anda minat artikel ini :
thanks1
Read Full 2 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks