blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

Budak Lelaki 24 Jari Kaki & Tangan

Thursday, July 22, 2010

Seorang budak lelaki berusia 12 tahun yang mempunyai 12 jari tangan dan 12 jari kaki akan membuat pembedahan untuk membuang jari tambahannya - kerana ia tidak menjejaskan fungsi tangan dan kakinya.

Ouyang Guangchun, dari kampung Songpo di selatan China wilayah Hunan, ialah satu-satunya dikalangan ahli keluarganya yang berkeadaan demikian atau dikenali sebagai polidaktilisme.

Ia bukannya luar biasa bagi kanak-kanak itu dilahirkan dengan jari tambahan, tetapi ia kelihatan agak luar biasa dan berfungsi seperti biasa.

Ibu Guangchun berkata: "Jika orang ramai tidak melihat tangan atau kakinya dengan teliti, mereka jarang sekali dapat melihat perbezaannya, kerana jari tambahannya itu sangat semula jadi seperti jari yang lain."

Tidak seperti biasa, tiga bulan sebelum kelahiran Guangchun, babi betina milik keluarganya juga melahirkan seekor anak babi berbentuk pelik, yang mempunyai lapan kaki, dua mulut dan empat telinga.

"Anak babi itu mati dua hari kemudian. Ia mungkin satu petanda yang buruk bagi kami, yang membawa kepada kelahiran anak lelaki saya dengan jari tangan dan jari kaki tambahan, " ibunya menambah.

Sumber : web.orange.co.uk


Jika anda minat artikel ini :
thanks1
Read Full 1 comments

Harimau VS Kura-kura..Sumber : cfp
Jika anda minat artikel ini :
thanks1
Read Full 2 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks