blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

Video Sultan Kelantan Diserang UTK

Tuesday, July 20, 2010

KUALA LUMPUR: Sebuah video menunjukkan Sultan Kelantan, Tuanku Ismail Petra Sultan Yahya Petra diserang hendap dalam sebuah operasi khas oleh polis bertopeng dan bersenjata untuk membuat tangkapan dipercayai UTK.

Klip video pendek, yang telah dirakamkan oleh pengawal peribadi sultan, menunjukkan sultan meninggalkan istana bersama kereta-kereta pengiring menuju ke lapangan terbang di dalam Toyota Alphard.

Sebaik sahaja sultan meninggalkan pagar istana, sebuah kereta polis Proton Perdana berwarna putih, datang di antara kereta sultan dan juga kereta pengawal peribadi.

Ketika memandu di sepanjang jalan itu, rombongan pengiring terhenti apabila sultan telah diserang hendap oleh kereta-kereta dari semua arah sisi jalan (selepas 1.10 minit).

Proton Waja kelabu di sebelah kiri manakala Honda CRV perak di sebelah kanan, yang mana kesemuanya membawa pasukan khas bertopeng bersenjata.

Polis keluar daripada kereta masing-masing, dan menghalakan senapang-senapang mereka ke arah kereta sultan dan pengawal peribadinya.

Lihat video lengkap di sini.


Jika anda minat artikel ini :
thanks1
Read Full 4 comments

Inilah Jutawan Malaysia Rakan Paris Hilton

Semua orang mula mahu mengenali seorang ahli perniagaan Malaysia yang rapat dengan pihak berkuasa dikatakan bersama artis barat Paris Hilton ketika beliau ditahan kerana memiliki dadah marijuana. Namanya ialah Taek Jho Low, seorang lelaki awal 20an berkelulusan The Wharton School, University of Pennsylvania.

Tidak banyak yang diketahui tentang lelaki berwajah baby face ini, tetapi cerita-ceritanya banyak berkisar kerana sering membelanjakan berpuluh ribu dolar di pusat hiburan sekitar bandar raya. Ini antara apa yang diketahui:


Nama: Take Jho Low

Umur: 28

Pekerjaan: Secara rasminya dia seorang penasihat untuk beberapa syarikat antarabangsa, tetapi tiada siapa mengetahui adakah ia benar ataupun kelihatan seperti benar. Kata orang dia terlibat dalam perniagaan minyak, gas, dan pembinaan. Dia juga telah dilantik sebagai ahli lembaga bank Malaysia UBG Berhad tahun lepas. Ada juga khabar angin yang mengatakan dia terlibat dalam perniagaan senjata.

Kediaman: Menyewa di beberapa pangsapuri di Park Imperial, West 57th St di kawasan tengah bandar dimana dia tinggal bersama-sama kakitangannya—termasuk beberapa orang pengawal peribadi. Penduduk kawasan itu yang terkenal termasuklah Daniel Craig dan Sean Combs.

Perarakan: Menjelajah bandar bersama pengiringnya dalam satu armada Escalades.

Perbelanjaan Kelab Malam:
* Membelanjakan $160,000 dalam satu malam di Avenue pada September semasa Minggu Fesyen.
* Kebiasaannya membelanjakan antara $50,000 dan $60,000 di Pink Elephant.
* Membelikan Lindsay Lohan 23 botol-botol arak Cristal di 1OAK apabila beliau meraikan hari jadi yang ke-23.

Majlis Harijadi:
* Baru sahaja meraikan ulang tahunnya yang ke-28 selama empat hari di Ceasar Palace di Las Vegas.
* Megan Fox telah diterbangkan ke Vegas untuk melepak dengannya, yang secara rutin di kelilingi dengan model-model.
* Kolam renang hotel yang dikelilingi oleh singa-singa dan harimau-harimau yang terkurung dalam sangkar dan dipenuhi dengan gadis-gadis bikini. Kemudian, di kelab malam, Low membeli 120 botol arak jenama Cristal untuk berhibur.
* Jamie Foxx memberinya sebuah kereta lumba merah sebagai hadiah.
* Paris Hilton dan Usher turut menghadiri parti itu.

Penderma kepada: Hamad Alwazzan Kuwait

Champagne Pilihan: Cristal, dia akan membelikan kepada sesiapa yang meminta.Paris Hilton mengambil bahagian dalam satu sesi foto mini di sebuah bot di Paris, Perancis hari ini (15 Julai).

Waris perempuan 29 tahun ini memakai baju merah jambu terang dengan sebutir berlian besar , berpakaian ketat dan tumit tinggi sambil memberikan gaya istimewa kepada jurugambar di atas air dengan menara Eiffel sebagai latar belakang.

Paris telah menghabiskan harinya di bot itu bersama kakaknya Nicky Hilton dan jutawan Malaysia Taek Jho Low.Jika anda minat artikel ini :
thanks1
Read Full 1 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks