blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

Bayi Lelaki Atas Tong Sampah

Tuesday, June 29, 2010
SEREMBAN, 29 Jun -- Seorang penduduk, Ong Chee Lan memangku bayi lelaki yang ditemui terbaring di atas sebuah tong sampah di hadapan sebuah rumah di Taman Sri Pulai 3 dekat sini, hari ini.

Bayi lelaki yang dipercayai baru lahir dijempui oleh seorang pekerja SWM kira-kira 4.20 petang tadi. Bayi itu kemudian dihantar ke Hospital Tuanku Ja'afar Seremban untuk pemeriksaan lanjut.


Bayi lelaki yang ditemui terbaring di atas sebuah tong sampah di hadapan sebuah rumah di Taman Sri Pulai 3 dekat sini, hari ini.


Anggota forensik memeriksa tong sampah di mana seorang bayi lelaki ditemui terbaring di atasnya di hadapan sebuah rumah di Taman Sri Pulai 3 dekat sini, hari ini.


Anggota polis memeriksa bayi lelaki yang ditemui terbaring di atas sebuah tong sampah di hadapan sebuah rumah di Taman Sri Pulai 3 dekat sini, hari ini.

Sumber : Bernama

Jika anda minat artikel ini :
thanks1
Read Full 0 comments

Gadis 21 Tahun Makan Setiap 15 Minit

Sihat...Lizzie hanya seberat 25kg.

Gadis 21 tahun ini mempunyai berat badan 25kg dan mempunyai hampir kosong peratus lemak di dalam badannya tetapi dia bukan pesakit anoreksik. Malah Lizzie Velasquez mesti memakan setiap 15 minit bagi mengekalkannya hidup sihat.

Pelajar ini mempunyai satu keadaan fizikal yang luar biasa yang meghalangnya daripada menambah berat badan walaupun dia makan 60 kali sehari.
Walaupun menggunakan antara 5,000 dan 8,000 kalori sehari, berat badan Lizzie tidak pernah melebihi 27 kg.


Makanan ringan...Lizzie perlu makan dalam jumlah yang banyak.

Lizzie, yang memakai pakaian bersaiz tiga sifar, berkata: "Saya sering menimbang berat badan dan jika ia naik satu paun sahaja saya sangat teruja.

"Saya makan setiap 15-20 minit bagi mengekalkan tahap tenaga saya.

"Saya makan kerepek, gula-gula, coklat, pizza, ayam, kek, donat, aiskrim, mi dan minuman bergas sepanjang hari, jadi saya mendapat agak kecewa apabila orang ramai menuduh saya anoreksik.

"Apabila saya berjumpa orang baru saya akan berkata: 'Hai, saya Lizzie dan saya mempunyai sindrom yang luar biasa, saya bukannya anoreksik."

Sumber : The Sun

Jika anda minat artikel ini :
thanks1
Read Full 3 comments

Pegawai SPRM Mungkin Ditangkap Di London


Sekarang anda dapati di sana. Pegawai SPRM, PI Bala, dan tiga orang peguam Bala akan berada di London minggu depan. Tetapi selain daripada kenyataan Bala diambil adakah kita akan melihat pegawai-pegawai SPRM diheret ke penjara?
Raja Petra Kamarudin


SPRM dijangka akan merekodkan kenyataan Penyiasat Peribadi P Balasubramaniam pada Isnin 5hb dan Selasa 6hb Julai 2010. Bertempat di Holiday Villa, London. Menurut Berita Harian dan The Star, ianya telah disahkan dan Bala bersama tiga orang peguamnya dijadualkan berada di London sepanjang tempoh itu.

Terkini, bagaimanapun, SPRM telah menulis kepada peguam-peguam Bala memberitahu mereka tidak akan dibenarkan hadir ketika kenyataan Bala direkodkan. Peguam-peguamnya berkeras bahawa mereka tetap akan hadir dan tidak akan menyerah berkenaan isu ini. SPRM juga tidak mengalah dengan mengugut yang keseluruhan sesi itu akan digugurkan.

Mungkin ini yang mereka mahu. Mereka bukannya benar-benar hendak mengambil kenyataan Bala kerana risau tentang apa yang akan dia perkatakan. Bala juga akan membawa bersama pelbagai dokumen-dokumen, termasuk bukti wang yang dia telah dibayar untuk mengubah Akuan Berkanunnya dan keluar bersama Kenyataan Bersumpah 2 untuk menarik balik apa yang dikatakannya dalam Akuan Bersumpah 1.

Saya telah bercakap bersama sekumpulan peguam-peguam British tentang perihal ini dan mereka merancang untuk turut berada di Holiday Villa pada pagi Isnin 5hb Julai untuk mencabar SPRM terhadap perkara undang-undang.


SPRM tidak boleh merujuk Akta Antirasuah Malaysia atau Akta Rahsia Rasmi dan menggunakan hukum-hukum ini di British, peguam-peguam British memberitahu saya. Di Britain, setiap orang, malah seorang saksi, mempunyai hak untuk diwakili secara sah. Ia melanggar undang-undang British sekiranya SPRM melarang peguam-peguam Bala daripada hadir ketika kenyataannya sedang dirakamkan.

Lagipun, Bala memberi kenyataannya sukarela. Tiada saman atau waran dikeluarkan terhadapnya. Bala tidak akan memberi sebarang kenyataannya jika dia tidak mahu dan tiada apa-apa yang SPRM boleh lakukan. “So why play hard ball?” kata peguam-peguam British.

Tambahan pula, Britain mempunyai Akta Kebebasan Maklumat (Freedom of Information Act). Jadi SPRM tidak boleh menggunakan Akta Rahsia Rasmi Malaysia untuk mencabar Akta Kebebasan Maklumat Britain, tambah peguam-peguam British.

Jika SPRM hendak menjalankan satu operasi haram di London kami terpaksa membawa perkara ini untuk perhatian pihak polis British dan pegawai-pegawai SPRM akan ditahan dan didakwa, kata peguam-peguam British lagi.

Ini Britain dan bukannya Malaysia, yang mengamalkan undang-undang hutan, tambah peguam-peguam itu lagi. Pegawai-pegawai SPRM tidak boleh tidak mempedulikan undang-undang dan menolaknya di Britain seperti mana mereka buat di Malaysia. Mereka akan dapati diri mereka berhadapan dengan masalah undang-undang jika mereka cuba melakukannya.

Sekarang anda dapati di sana. Pegawai SPRM, PI Bala, dan tiga orang peguam Bala akan berada di London minggu depan. Tetapi selain daripada kenyataan Bala diambil adakah kita akan melihat pegawai-pegawai SPRM diheret ke penjara?

Saya rasa saya akan menanti di Holiday Villa pada hari Isnin depan dengan kamera saya untuk menyaksikan keseronokan ini. Dan saya pasti juga ramai pegawai-pegawai Special Branch dari Bukit Aman akan turut berada di sana dengan kamera-kamera untuk mengambil gambar saya juga. Untuk makluman, saya akan memakai topi Perancis, jeans Amerika, kemeja Polo, memegang sebuah kamera Jepun, dan dengan satu cerut Cuba di mulut saya.

Sekarang inilah yang dipanggil globalisasi.


Terjemahan artikel : MACC officers may face arrest in LondonJika anda minat artikel ini :
thanks1
Read Full 1 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks