blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

Gambar Selepas Serangan Tentera Israel Ke Atas Aktivis Pro Palestin

Monday, May 31, 2010
http://news.xinhuanet.com/english2010/photo/2010-05/31/13325547_11n.jpg

http://news.xinhuanet.com/english2010/photo/2010-05/31/13325548_11n.jpg

http://news.xinhuanet.com/english2010/photo/2010-05/31/13325545_11n.jpg
Seorang mangsa yang tercedera dibawa ke hospital Rambam di bandar Haifa utara, Israel, 31 Mei, 2010. Pertembungan berlaku pada pagi Isnin antara aktivis flotila bantuan antarabangsa dan tentera laut Israel, menyebabkan sekurang-kurangnya 19 orang terkorban, tentera Israel turut mengesahkannya.

http://news.xinhuanet.com/english2010/photo/2010-05/31/13325544_11n.jpg
Sebuah kapal laut Israel sedang meronda berhampiran pelabuhan Ashdod, Israel, 31 Mei, 2010. Pertembungan berlaku pada pagi Isnin di antara flotila aktivis batuan antarabangsa Gaza dan tentera laut Israel, menyebabkan sekurang-kurangnya 19 orang yang terkorban.

http://news.xinhuanet.com/english2010/photo/2010-05/31/13325543_11n.jpg
Sebuah kapal laut Israel meronda berhampiran pelabuhan Ashdod, Israel, 31 Mei, 2010.

Jika anda minat artikel ini :
thanks1
Read Full 0 comments

14 Hingga 20 Orang Aktivis Terbunuh

Aktivis-aktivis di dalam Mavi Marmara, sebelum sekurang-kurangnya 10 telah terbunuh di dalam serangan IDF.


Tel Aviv - Pascaserangan terhadap kapal aktivis Mavi Marmara, Tentera Israel (IDF) mendakwa membunuh 10 aktivis yang berlayar menuju Jalur Gaza, Palestin itu.

IDF, seperti dilaporkan Haaretz, Isnin (31/5) menyatakan, telah membunuh sekurang-kurangnya 10 aktivis yang berada di kapal tersebut. Dalam pengiraan tidak rasmi tentera Zionis itu, aktivis yang terkorban sekitar 14-20 orang.

Televisyen NTV milik Turki menyatakan, 60 yang lain cedera ketika kapal Israel menyerang flotilla tersebut di perairan internasional. "Serangan awal kami, 10 aktivis konvoi itu terbunuh," kata seorang tentera Israel, tanpa disebut identitinya.

Tentera Yahudi itu menyatakan mereka berusaha mengendalikan enam kapal yang melanggar blokade laut Jalur Gaza yang dilakukan oleh Israel. Menurut Israel, aktivis kemanusiaan itulah yang telah menyerang terlebih dahulu.

IDF menyatakan dua orang dari pihak mereka terluka dalam serangan tersebut, yang menurut Israel, terjadi kerana aktivis berusaha merebut senjata tentera. Aktivis menyerang dengan paip besi ketika tentera Israel berusaha memasuki kapal ketika terjun dari helikopter.

IDF mengizinkan tentera mereka untuk menembak dengan senjata api. Dan itulah yang mereka lakukan di atas kapal ferry Turki, Mavi Marmara: membunuh para aktivis.

Jika anda minat artikel ini :
thanks1
Read Full 1 comments

2 Terbunuh, 300 Tercedera Konvoi Keselamatan Palestin

Rakyat Palestin di dalam sebuah bot dalam satu persediaan untuk menyambut ketibaan konvoi kapal-kapal ke Gaza Seaport .

Kapal perang Israel menyerang salah satu daripada enam kapal membawa aktivis-aktivis pro Palestin dan bantuan untuk kepungan Gaza, membunuh sekurang-kurangnya dua orang aktivis dan mencederakan sebilangan orang yang lain, menurut laporan rangkaian TV Turki awal pagi Isnin.

Rangkaian NTV Turki melaporkan Israel mengawal kapal aktivis dengan tembakan, dan sekurang-kurangnya dua orang telah terbunuh.

Televisyen CNN Turki pula melaporkan dua orang itu telah terbunuh dan 30 cedera.

Konvoi ini diketuai oleh sebuah kapal Turki dengan 700 orang aktivis, termasuk pemenang Nobel Peace Prize, Mairead Corrigan Maguire daripada Ireland Utara 1976, ahli majlis undangan Eropah dan seorang mangsa tragedi Holocaust, telah bertolak di perairan antarabangsa dari Cyprus pada hari Ahad lalu berkaitan bantahan ke atas sekatan Semenanjung Gaza oleh Israel.

Sekumpulan kapal-kapal kecil ini dirancang oleh kumpulan-kumpulan pro Palestin dan organisasi hak-hak kemanusiaan Turki. Turki telah merayu kepada Israel untuk membenarkan laluan yang selamat dan berkata konvoi membawa 10,000 tan bantuan kemanusiaan.

Israel berkata ia tetap akan menghalang konvoi daripada sampai ke Semenanjung Gaza, yang dirancang oleh kumpulan Islamis Hamas.

Ketua pemerintah Hamas Gaza, Ismail Haniyeh, mengutuk "kejam" serangan Israel.

"Kami meminta setiausaha agung PBB, Ban Ki-moon, untuk memikul tanggungjawabnya bagi melindungi keselamatan kapal-kapal ini dan selamat sampai ke Gaza, " Haniyeh memberitahu The Associated Press.

Jika anda minat artikel ini :
thanks1
Read Full 0 comments

Sekitar Perhimpunan Gerakan Anti Sami Vellu (GAS)

Inilah agaknya yang puak-puak BN cakap PR semakin lemah,
PR semakin berpecah belah,
Dey! Sindri tengok la Dey!
Poodah Chit!
:Author Faethal

KUALA LUMPUR, 30 MEI -- Bekas timbalan ketua pemuda MIC V. Mugilan (kanan) diserbu wartawan selepas membuat ucapan pada perhimpunan Gerakan Anti Samy Vellu (GAS) di Pusat Pameran dan Konvensyen Antarabangsa Malaysia (MIECC) di Mines Resort City.


Sebahagian masyarakat India yang hadir pada perhimpunan Gerakan Anti Samy Vellu (GAS) memberi sokongan padu kepada bekas timbalan ketua pemuda MIC V. Mugilan di Pusat Pameran dan Konvensyen Antarabangsa Malaysia (MIECC) di Mines Resort City.


Bekas Timbalan Ketua Pemuda MIC V.Mugilan diserbu wartawan selepas berucap pada perhimpunan Gerakan Anti Samy Vellu (GAS) di Pusat Pameran dan Konvokesyen Antarabangsa Malaysia (MIECC) di Mines Resort City.


Bekas Timbalan Ketua Pemuda MIC V.Mugilan berucap pada perhimpunan Gerakan Anti Samy Vellu (GAS) di Pusat Pameran dan Konvokesyen Antarabangsa Malaysia (MIECC) di Mines Resort City.


Bekas Timbalan Ketua Pemuda MIC V.Mugilan bersama masyarakat India pada perhimpunan Gerakan Anti Samy Vellu (GAS) di Pusat Pameran dan Konvokesyen Antarabangsa Malaysia (MIECC) di Mines Resort City.


Sebahagian masyarakat India yang hadir pada perhimpunan Gerakan Anti Samy Vellu (GAS) di Pusat Pameran dan Konvokesyen Antarabangsa Malaysia (MIECC) di Mines Resort City.


Bekas Timbalan Ketua Pemuda MIC V.Mugilan berucap pada perhimpunan Gerakan Anti Samy Vellu (GAS) di Pusat Pameran dan Konvokesyen Antarabangsa Malaysia (MIECC) di Mines Resort City.

Lebih 3,000 orang menghadiri perhimpunan itu yang menggesa Datuk Seri S. Samy Vellu untuk meletak jawatan sebagai Presiden MIC.

Sumber :Bernama

Jika anda minat artikel ini :
thanks1
Read Full 0 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks