blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

6 Terbunuh Letupan Terowong Gaza

Sunday, May 30, 2010
http://news.xinhuanet.com/english2010/photo/2010-05/30/13322988_11n.jpg

http://news.xinhuanet.com/english2010/photo/2010-05/30/13322987_11n.jpg
Jasad seorang warga Palestin yang telah dibunuh dalam terowong penyeludupan antara Mesir dan Semenanjung Gaza dikafankan di hospital al-Shifa di bandar raya Gaza pada 29 Mei, 2010. Enam rakyat Palestin telah terbunuh dan beberapa yang lain cedera dalam letupan gas kanister dalam satu terowong bawah tanah sempadan Gaza dan Mesir, di selatan Rafah, menurut sumber perubatan Palestin melaporkan.



http://news.xinhuanet.com/english2010/photo/2010-05/30/13322986_11n.jpg
Seoang ahli perubatan Palestin memeriksa badan salah seorang korban yang telah dibunuh dalam terowong antara Mesir dan Semenanjung Gaza.


Jika anda minat artikel ini :
thanks1
Read Full 1 comments

Cara Berkesan Kawal Pemandu Bas

SEO
Sebuah syarikat bas di China telah melancarkan satu kempen baru 'memandu dengan selamat' - dengan menggantung mangkuk besar berisi air di sebelah pemandu bas.

Longxiang Public Bus Company di Changsha, wilayah Hunan, berkata pemandu-pemandu mesti memandu dengan cermat untuk menghindari air daripada tertumpah.

Pemandu-pemandu bas dikehendaki memastikan mangkuk berisi air itu masih penuh apabila mereka menamatkan trip perjalanan mereka, menurut laopran Xiaoxiang Morning Post.
Dan syarikat memberi amaran kepada pemandu mereka melalui pemantauan daripada CCTV itu yang akan dikaji untuk memastikan mereka tidak menipu dengan menambah mangkuk dengan air.

"Penumpang-penumpang sering merungut pemandu bas sering menekan brek dengan mengejut dan pemanduan yang teruk membuatkan mereka benar-benar tidak selesa pada di dalam bas," menurut seorang jurucakap syarikat.

"Mangkuk-mangkuk yang tergantung berisi air akan mengurangkan tindakan mereka daripada membuat permulaan perjalanan dengan mengejut, membrek secara tiba-tiba atau membuat pusingan bas dengan kasar."

Jika anda minat artikel ini :
thanks1
Read Full 1 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks