blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

Rahsia Lama KJ Menghilang

Tuesday, May 25, 2010
Patut lamo den tak nampak ekau,
Kek hutan Johor ekau nyorok eh!
:Author Faethal


SEREMBAN, 25 Mei -- BERSEMANGAT... Ketua Pemuda Umno Malaysia Khairy Jamaluddin (tengah) yang juga Anggota Parlimen Rembau bersama para pelatih lain ketika menyertai majlis Perbarisan Tamat Kursus Asas Perajurit Muda Siri 1/2010 Rejimen 508 Askar Wataniah di sini, hari ini.

Menteri Besar Negeri Sembilan Datuk Seri Mohamad Hasan menyampaikan sijil tamat latihan sebagai askar Wataniah kepada Ketua Pemuda Umno Malaysia Khairy Jamaluddin yang juga Anggota Parlimen Rembau pada majlis Perbarisan Tamat Kursus Asas Perajurit Muda Siri 1/2010 Rejimen 508 Askar Wataniah di sini, hari ini.


Mantan Perdana Menteri Tun Abdullah Ahmad Badawi dan Menteri Besar Negeri Sembilan Datuk Seri Mohamad Hasan mengucapkan tahniah kepada para pelatih askar Wataniah termasuk Ketua Pemuda Umno Malaysia Khairy Jamaluddin yang juga Anggota Parlimen Rembau pada majlis Perbarisan Tamat Kursus Asas Perajurit Muda Siri 1/2010 Rejimen 508 Askar Wataniah di sini, hari ini.

Khairy menamatkan latihan sebagai askar Wataniah selepas menjalani latihan ketenteraan selama sebulan di sekitar Negeri Sembilan dan Johor.

Sumber : Bernama

Jika anda minat artikel ini :
thanks1
Read Full 2 comments

Nelayan Bertarung Dengan Tangkapan Aneh


Seorang nelayan di China terkejut kerana menangkap seekor makhluk misteri yang kelihatannya seperti kacukan antara dinosaur dan seekor penyu.

Sun Yongcheng, penduduk di Weishan Lake, wilayah Anhui, kemudiannya mengesahkan tangkapannya adalah seekor penyu buaya, yang bukan berasal daripada negaranya.

Spesies ini berasal daripada Amerika Utara dan mungkin dibuang oleh pembelanya ke dalam tasik itu, menurut keterangan jabatan memancing tempatan.

Kehadiran haiwan ini berkemungkinan bahaya untuk sistem ekologi tempatan, tambah mereka.

Sun berkata dia terkejut apabila beliau menangkap penyu buaya, yang berukuran 76cm lama dan 30cm lebar dan seberat 7kg.

Jurucakap untuk Jining Fishing Bureau berkata ini merupakan kali pertama seekor penyu buaya ditemui di sini.


Jika anda minat artikel ini :
thanks1
Read Full 3 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks