blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

Tertuduh Tembak Aminulrasyid Diikat Jamin RM10,000

Monday, May 10, 2010
SHAH ALAM, 10 Mei -- Koperal Jenain Subi ,48, ketika tiba di Mahkamah Sesyen di sini, hari ini berhubung kejadian tembakan yang menyebabkan kematian seorang remaja, Aminulrasyid Amzah, 15, di Seksyen Shah Alam, bulan lepas.

Jenain mengaku tidak bersalah terhadap pertuduhan di bawah Seksyen 304 (a) Kanun Keseksaan kerana menyebabkan kematian.

Mahkamah membenarkan tertuduh dibebaskan dengan ikat jamin RM10,000 dengan seorang penjamin serta menetapkan 10 Jun ini untuk sebutan semula kes.

Sumber : Bernama


Jika anda minat artikel ini :
thanks1
Read Full 0 comments

Batu Ganti Penukul


Beijing, 9 Mei -- Public Transport Cooperation di Wuhan, Hubei Province, mula meletakkan 'batu bata kecemasan' di 33 laluan bas, bagi menggantikan 16,000 'penukul kecemasan' yang sering dicuri di bandar raya itu setiap tahun.

Syarikat kerjasama Fifth Company berkata mereka biasanya membelanjakan hampir 4,000 Yuan (RM 1888) setiap bulan untuk menggantikan 635 penghawa dingin bas. Setiap bas sepatutnya mempunyai 6 penukul kecemasan.

Juruteknik syarikat berkata batu-bata kecemasan hanyalah batu bata biasa, yang menelan belanja tidak lebih daripada 1.5 Yuan (RM0.70) setiap satu, jauh lebih murah berbanding harga sebuah tukul, yang menelan belanja 13.5 Yuan (RM 6.40). Jika ia dicuri pun tidaklah terlalu mahal.

Jika anda minat artikel ini :
thanks1
Read Full 0 comments

Free To Speak, Tahniah P.Pinang!

Satu pemandangan yang sukar dilihat semasa pemerintahan kerajaan 'lama'.
:Author Faethal


PULAU PINANG, 9 Mei -- Tan Seng Han lelaki pertama meluahkan pandangan demokrasi di Sudut Pidato, Padang Kota Lama, semalam.


Orang ramai menyaksikan Tan Seng Han... peserta pertama yang meluahkan pandangan demokrasi di Sudut Pidato, Padang Kota Lama, semalam.

Sudut Pidato yang dilancarkan pada 4 Mei lalu, memberi ruang kepada orang awam menyarakan pendapat dan rasa hati mereka terhadap sebarang isu.

Pada kesempatan itu Tan menyarakan rasa tidak puas hati dengan rancangan kerajaan negeri membina Pusat Konvensyen Antarabangsa Pulau Pinang (PICC). Orang ramai boleh menyuarakan pandangan dan rasa hati mereka di Sudut pidato itu pada setiap Rabu dan Ahad, dari jam 6 petang hingga 10 malam.


Sumber : Bernama
Jika anda minat artikel ini :
thanks1
Read Full 0 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks