blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

Pelajar Cipta Lamborghini

Friday, May 7, 2010
Seorang peminat kereta sport telah membina sendiri sendiri sebuah Lamborghini untuk dirinya hanya £3,000 (RM 15,000). Pelajar dari Cina, Chen Su Jin Miao mencipta sesuatu yang mengagumkan di garaj rumahnya. Bagaimanapun kelajuannya hanyalah setakat 40mph.

Diwarnakan dengan kuning klasik, ia mengambil masa selama tujuh tahun untuk Chen menyiapkan projeknya.

Rakan-rakan dan keluarganya banyak menyumbang dan membantu membeli bahagian-bahagian tertentu malah berjaya mencipta pintu kereta berkonsepkan 'gunting'.

http://img.thesun.co.uk/multimedia/archive/01038/car-682_1038678a.jpg

Chen, 21, dari Hunan berkata pada zaman kanak-kanaknya dia mempunyai impian untuk milik Lamborghini tetapi dia mampu. "Saya bukan dari keluarga yang kaya atau mempunyai pekerjaan yang hebat. Jadi pada satu hari saya memutuskan untuk membinanya sendiri.

"Pada mata saya ia sangat baik. Saya gunakan gambar-gambar daripada internet sebagai panduan untuk menciptanya. Saya hendak membuatnya realistik yang mungkin dengan pintu yang sama dan bentuk yang sama."

"Kami telah mendapat pelbagai reaksi apabila ia dibawa ke jalan raya dan ramai yang memuji".

Chen ialah seorang mekanik terlatih, namun pihak berkuasa belum pasti akan mengisytiharkan ia adalah ciptaannya yang sah.


Jika anda minat artikel ini :
thanks1
Read Full 1 comments

Burger Terbesar Dicatat Rekod Guiness

http://news.xinhuanet.com/english2010/photo/2010-05/07/13281813_11n.jpg
Ketua tukang masak Ted Reader (kanan) sedang memegang sebotol champagne untuk meraikan sebiji hamburger gergasi Toronto, 7 Mei, 2010. Ted Reader dan pembantu-pembantunya berjaya membuat sebiji hamburger dengan seberat 590 pound (267.6 kilogram). Hamburger ini menunggu untuk disahkan Guinness World Record baru untuk hamburger paling berat di dunia.


Gambar sekitar penyediaan burger gergasi.

http://news.xinhuanet.com/english2010/photo/2010-05/07/13281814_11n.jpg

http://news.xinhuanet.com/english2010/photo/2010-05/07/13281812_11n.jpg

http://news.xinhuanet.com/english2010/photo/2010-05/07/13281811_11n.jpg


Jika anda minat artikel ini :
thanks1
Read Full 2 comments

Rela Ditiduri Teman Lelaki

BAYI dilahirkan pelajar Tingkatan Tiga dalam tandas di Klinik Kesihatan Felda Jerangau ditempatkan di wad bersalin Hospital Hulu Terengganu, semalam.


KUALA BERANG: "Kami tidak pernah bercinta, tapi saya merelakan setiap kali dia masuk melalui tingkap untuk tidur bersama," kata pelajar Tingkatan Tiga dari Felda Jerangau, Hulu Terengganu yang melahirkan bayi lelaki dalam tandas di pusat kesihatan di penempatan itu kira-kira jam 10 pagi kelmarin.

Hasil hubungan terlarang dengan rakan lelaki sekelas yang juga jirannya, pelajar perempuan yang dipercayai lurus bendul itu berkata, dia menyedari mengandung pada Januari lalu selepas menjalin hubungan sejak Oktober tahun lalu.

Ketika ditemui di Hospital Hulu Terengganu petang semalam, dia mengaku sudah memaafkan perbuatan pelajar lelaki itu tetapi tidak mahu bertemunya lagi kerana matlamatnya selepas ini hanyalah menjadi ibu kepada anak yang baru dilahirkan dan meneruskan persekolahan.

Katanya, rakan lelaki jirannya itu tidak tahu dia mengandung dan mereka juga sudah tidak bertemu sejak Disember tahun lalu.

"Saya insaf dan tidak mahu lagi membuat perkara terkutuk seperti ini dan saya ingin memperbaiki diri demi masa depan. Hidup saya selepas ini hanyalah untuk keluarga dan menjaga anak ini," katanya sebak tetapi mengakui berasa lega kerana ibunya masih dapat menerimanya walaupun terkilan dengan perbuatannya.

Lagi di sini

Jika anda minat artikel ini :
thanks1
Read Full 5 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks