blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

Terbaring Kerana Payudara Terlalu Besar

Thursday, May 6, 2010

Ibu kepada empat orang anak telah hanya terbaring di katilnya selama enam bulan kerana buah dadanya yang terlalu besar.

Payudara Julia Manihuari mula membesar hingga ke saiz N selepas kelahiran anak lelaki ketiganya tujuh tahun yang lalu - menyebabkan ia tidak dapat bergerak bebas.

Wanita 29 tahun ini berkata: "Ia sangat siksa. Jika saya cuba membangunkan diri saya akan menjadi lemah dan terasa akan pitam kerana payudara saya sungguh berat."
Isteri seorang petani kecil yang tinggal di Peru utara, akhirnya dapat dibantu apabila media tempatan membayarkan tambang untuk satu perjalanan bot selama tiga hari untuk ke bandar terdekat bagi mendapatkan bantuan perubatan.

Doktor yang mendiagnosisnya mendapati wanita malang ini mengalami Bilateral Gynecomastia - satu penyakit di mana kelenjar susunya terus membesar.

Mereka terpaksa membuang 15kg lebih daripada daging payudara Julia kerana ia berkemungkinan boleh menghempap paru-paru lalu membunuhnya.

Julia muncul semula dengan payudara bersaiz cawan 34B selepas pembedahan selama enam jam.

"Sebelum pembedahan itu saya tidak dapat lakukan sebarang kerja, saya terpaksa hidup dengannya, ia menjadi begitu buruk sehinggakan payudara saya bersentuhan dengan kaki saya. "Saya mempunyai satu susuk badan yang kecil, dan ianya memberikan tekanan pada keseluruhan badan saya dan sangat menyiksakan."

Dia menambah: "Payudara saya semakin membesar dari hari ke hari. Saya tidak boleh bergerak kerana payudara saya dan perut sama besar. Buah dada saya menjadi sangat besar dan mula berkudis, malah saya turut mempunyai masalah untuk bernafas."

Sumber : www.thesun.co.uk


Jika anda minat artikel ini :
thanks1
Read Full 2 comments

Telinga Budak 6 Tahun Selamatkan Dari Jatuh BangunanSeorang budak lelaki Cina berumur enam tahun telah diselamatkan dari jatuh pada ketinggian lapan tingkat oleh telinganya apabila ia tergantung dari bar besi di luar rumahnya.

Ming Ming, pada awalnya kepalanya tersangkut di bar besi di rumahnya di Yichang, China.

Tetapi ia tidak terjatuh terus kerana telinganya yang capang tersangkut dan tertahan pada bar besi yang terkeluar itu.

Budak lelaki ini dipercayai terjaga dari tidur selepas datuknya meninggalkan ia di rumahnya buat sementara waktu untuk keluar. Bila dia bangun, dia telah terjatuh dari tingkap rumahnya ketika ingin mencari datuknya.

Orang ramai berkumpul setelah mendengar jeritan seorang budak lelaki dan penyelamat berjaya menyelamatkannya. Pasukan penyelamat menggunakan pengembang tekanan hidraulik untuk meregangkan bar-bar besi itu dan menariknya kembali ke dalam pangsapurinya.

Seorang saksi berkata: "Satu-satunya perkara yang menyelamatkan dia dari terjatuh adalah kerana kepala telah tersangkut di antara dua besi bar itu."

Jurucakap pasukan penyelamat Wang Shen berkata: "Dia mungkin boleh mati terjatuh - atau sesak nafas - pada bila-bila masa".

Sumber : www.telegraph.co.ukJika anda minat artikel ini :
thanks1
Read Full 2 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks