blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

Sidang Media Rakan Remaja Ditembak Polis

Monday, May 3, 2010
SHAH ALAM, 3 Mei -- Rakan remaja yang mati terkena tembakan polis, Azamudin Omar (kanan) ketika sidang media mengenai kematian Allahyarham Aminulrasyid Amzah,15, di rumah keluarga mangsa di Seksyen 11, di sini hari ini. Turut kelihatan (dari kiri) kakak Allahyarham Norazura Amzah, Ibu Allahyarham Norsiah Mohamad dan wakil Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG) Monaliza Mokhtar.

Rakan remaja yang mati terkena tembakan polis, Azamudin Omar (tengah) ketika sidang media mengenai kematian Allahyarham Aminulrasyid Amzah,15, di rumah keluarga mangsa di Seksyen 11, di sini hari ini.

Peguam N.Surendran (kanan) ketika sidang media mengenai kematian Allahyarham Aminulrasyid Amzah,15, di rumah keluarga mangsa di Seksyen 11, di sini hari ini.
Turut kelihatan kakak Allahyarham, Norazura Amzah (kiri) dan Ibu Allahyarham, Norsiah Mohamad (tengah).


Rakan remaja yang mati terkena tembakan polis Azamudin Omar semasa sidang media mengenai kematian Allahyarham Aminulrasyid Amzah,15, di rumah keluarga mangsa di Seksyen 11, di sini hari ini.


Peguam N.Surendran menunjukkan kesan luka pada rakan remaja yang mati terkena tembakan polis, Azamudin Omar (dua, kanan) semasa sidang media mengenai kematian Allahyarham Aminulrasyid Amzah,15, di rumah keluarga mangsa di Seksyen 11, di sini hari ini.
Turut kelihatan kakak Allahyarham Norazura Amzah (kiri) dan ibu Allahyarham Norsiah Mohamad.

Aminulrasyid mati terkena tembakan polis manakala rakannya berjaya melarikan diri ketika terserempak dengan kereta peronda polis di kawasan Seksyen 11 di sini, pada awal Isnin pagi lepas.

Sumber : Bernama

Jika anda minat artikel ini :
thanks1
Read Full 4 comments

Cara Baru, Pamer Mayat Atas Motor

http://news.xinhuanet.com/english2010/photo/2010-05/03/13276468_11n.jpg

http://news.xinhuanet.com/english2010/photo/2010-05/03/13276468_21n.jpg

David Morales Colón, seorang pemuda daripada Puerto Rica berusia 22 tahun, telah ditembak minggu dahulu. Marin Funeral Home telah mengawet jasadnya dan meletakkan mayatnya di atas sebuah motosikal dalam keadaan membongkok seakan-akan sedang berlumba.

Sambil memakai satu topi hitam, cermin mata hitam hitam dan satu kemeja-T hitam lengan panjang. Ia diletakkan dirumah mayat itu untuk saudara dan rakannya menziarahinya sebelum dikebumikan.

Sumber : news.xinhuanet.com

Jika anda minat artikel ini :
thanks1
Read Full 4 comments

Rais Yatim Dulu Pun Sokong DAP

Rais Yatim di pentas DAP pada tahun 1989 ketika sama-sama menentang penyalahgunaan akta ISA.

"Tidak pernah dalam sejarah karier politik, saya tinggalkan parti tetapi Rais pernah berada di dalam parti Semangat 46 dan berkata beliau telah membakar jambatannya dengan Umno.

"Semasa di luar Umno beliau memaki hamun, mencerca dan menyerang begitu hebat sekali semua pemimpin Umno termasuk Najib dan isterinya Rosmah.

"Apabila dia perlukan jawatan Menteri kembali Rais sanggup mencium tangan yang membina jambatan yang dibakarnya," kata Tamrin di pejabatnya hari ini.

Sedutan : SK


Jika anda minat artikel ini :
thanks1
Read Full 0 comments

Cubaan Bom New York Gagal

Ketakutan...beribu orang dipindahkan.

New York, 1 Mei -- Satu bahan letupan telah digagalkan daripada meletup. Sebuah kereta di New York City didapati berasap ketika keadaan lalulintas yang sibuk di Times Square pada Sabtu lepas, menurut laporan pihak berkuasa. Tarikan pelancong telah dipindahkan apabila bahan telah disingkirkan.

Tiada laporan kecederaan dilaporkan.

Kira-kira pukul 9.20pm waktu tempatan, kedengaran satu letupan yang kuat, seakan bunyi satu tembakan dari pusat Times Square, yang telah dikepung sejak jam 8.00 pm oleh berdozen-dozen polis.

"Ada sesiapa melakukan penggambaran filem di sini?" kedengaran seseorang bertanya dikalangan orang ramai.

Tidak lama selepas itu, tersebar berita berkaitan sebuah kereta yang berasap, rupanya mempunyai satu bungkusan yang mencurigakan di tempat duduk belakang.

Berdasarkan sumber-sumber di tempat kejadian, satu skuad bom mungkin meletupkan bungkusan tersebut.

"Ia tidak dapat dipastikan samada ia adalah sebuah bom," jurucakap New York Police Department (NYPD) memberitahu.

http://news.xinhuanet.com/english2010/world/2010-05/02/13275656_11n.jpg
Polis melakukan sekatan jalan raya bagi menghalang orang ramai memasuki kawasan ancaman pada 1 Mei lalu.


http://news.xinhuanet.com/english2010/world/2010-05/02/13275656_31n.jpg
Polis berkawal di sekitar kawasan kepungan.


Sumber : Xianhua

Jika anda minat artikel ini :
thanks1
Read Full 0 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks