blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

Sekitar Pengkebumian Achik Spin

Sunday, April 18, 2010

SEREMBAN, 18 April -- Anak perempuan Allahyarham Abdillah Murad Md Shaari atau lebih di kenali sebagai Achik Spin, Puteri Saffiya, 2, dibawa keluar dari bilik mayat Hospital Tuanku Jaafar oleh neneknya Hamidah Alias, sebaik jenazah ayahnya dimasukkan ke dalam van jenazah sebelum dibawa ke masjid untuk disembahyangkan dan dikebumikan di Makam Tuan Haji Said, Seremban di sini hari ini.

Achik Spin, 27, terbunuh selepas terlibat dalam kemalangan di KM14.7 Lebuh Raya Kajang-Seremban semalam. Allahyarham meninggalkan seorang isteri HM Rose Zaitul Suriani Wati Maarof dan dua orang anak.


Jenazah Abdillah Murad Md Shaari atau lebih di kenali sebagai Achik Spin, diusung keluar dari bilik mayat Hospital Tuanku Jaafar untuk di sembahyangkan dan dikebumikan di Makam Tuan Haji Said, Seremban di sini, hari ini.

Ibu Allahyarham Abdillah Murad Md Shaari, Badriah Awalludin (tiga kanan) dan isterinya H.M Rose Zaitul Surianai (kanan) tidak dapat mengawal kesedihan semasa pengkebumian jenazah allahyarham di Makam Tuan Haji Said, Seremban di sini, hari ini.


Ibu kepada Allahyarham Abdillah Murad Md Shaari atau lebih di kenali sebagai Achik Spin, Badriah Awalludin menyiram air mawar di pusara anaknya di Makam Tuan Haji Said, Seremban di sini, hari ini.


Isteri Allahyarham Abdillah Murad Md Shaari atau lebih di kenali sebagai Achik Spin, H.M Rose Zaitul Suraini bersama anaknya Puteri Saffiya, 2, menabur bunga dipusara di Makam Tuan Haji Said, Seremban di sini, hari ini.

Sumber : Bernama

Jika anda minat artikel ini :
thanks1
thanks1
Read Full 2 comments

Payung Dirampas Polis Semasa Penamaan Calon!

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs430.snc3/24813_111958742169739_100000668411888_128177_4168737_n.jpg
Payung hasil geng-geng Gedung Kartun, diketuai oleh Zunar (kanan).

Dengar cerita payung ni antara yang ditahan pihak Polis semasa penamaan calon semalam kerana mengancam keselamatan.
Wakakaka!!
Apa punya turr..!!
:Author Faethal
Jika anda minat artikel ini :
thanks1
thanks1
Read Full 0 comments

Detik-detik Selepas Kemalangan Achik Spin

SEREMBAN, 17 April -- Artis terkenal yang juga vokalis kumpulan Spin, Abdillah Murad Md. Shari atau lebih dikenali sebagai Achik Spin, 28, meninggal dunia dalam satu kemalangan ngeri di KM 14 Lebuh Raya Kajang Seremban Sdn. Bhd. (Lekas) dekat sini, petang ini.


Allahyarham yang berada di dalam kenderaan pelbagai guna (MPV) terbabas setelah melanggar papan tanda dan beliau meninggal dunia di tempat kejadian. Mayat Allahyarham dibawa ke Hospital Tuanku Jaafar.

Kelihatan anggota Paramedik memeriksa keadaan mangsa yang telah dikeluarkan dari MPV di tempat kejadian.


Rakan Achik Spin yang mengalami kecederaan dalam kejadian kemalangan diberi rawatan di KM 14 Lebuh Raya Kajang Seremban Sdn. Bhd. (Lekas) dekat sini, petang ini oleh anggota paramedik.

Penyanyi kumpulan Spin, Abdillah Murad Md. Shari atau lebih dikenali sebagai Achik Spin, 28, (gambar) meninggal dunia dalam satu kemalangan ngeri di KM 14 Lebuh Raya Kajang Seremban Sdn. Bhd. (Lekas) dekat sini petang ini.

Kelihatan api marak membakar kereta MPV yang dipandu Achik ekoran kejadian malang itu.

Kelihatan Ibu mangsa Badariah Awalludin (bertudung hitam) tidak dapat menahan kesedihan ketika tiba di bilik forensik Hospital Tuanku Ja'afar.

Kelihatan anggota keluarga Achik tiba di bilik forensik Hospital Tuanku Ja'afar.

Sumber : Bernama

Jika anda minat artikel ini :
thanks1
thanks1
Read Full 0 comments

Lintah Dalam Hidung Kanak-Kanak Perempuan

http://img.metro.co.uk/i/pix/2010/04/16/article-1271421035295-09243270000005DC-769859_636x464.jpg

Tyrannobdella Rex, atau 'raja lintah zalim' dalam bahasa Latin, telah ditemui dalam hidung seorang kanak-kanak Peru oleh doktor Renzo Arauco-Brown.

Ibu bapa anak gadis 9 tahun tersebut telah cuba mendapatkan bantuan selepas anaknya - yang sering berenang di dalam sungai dan tasik di Peru - mengadu merasa ada sesuatu bergerak-gerak di dalam hidungnya.

Ahli-ahli sains telah mengklasifikasikan makhluk 2 inci sebagai satu spesies baru dan percaya ia mungkin telah dipenuhi hidung-hidung haiwan lain, mungkin termasuk dinosaur-dinosaur.

“Nenek moyang daripada T Rex mungkin telah bertukar menjadi T Rex di dalam hidung,” kata Mark Siddall, seorang daripada penyelidik Muzium Sejarah Amerika Syarikat di New York.

Binatang yang digambarkan dalam jurnal penyelidikan PLoS One, hanya mempunyai satu rahang, dan bergigi selebar seperti satu rambut manusia.

"Ia menggunakan [rahangnya] bagaikan sebilah gergaji. Ia tidak meninggalkan luka yang sangat besar kerana ia mempunyai kuasa sedutan yang kuat," Mr Siddall berkata.

“Kami namakan ia Tyrannobdella Rex disebabkan oleh gigi-gigi besarnya itu," dia menambah.

"Terdapat kemungkinan, spesies terawal keluarga lintah-lintah ini berkongsi satu persekitaran bersama dinosaur kira-kira 200 juta tahun yang lalu.Jika anda minat artikel ini :
thanks1
thanks1
Read Full 1 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks