blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

Keranda Emas Di KL

Friday, April 9, 2010
http://news.xinhuanet.com/english2010/photo/2010-04/09/13244235_11n.jpg


http://news.xinhuanet.com/english2010/photo/2010-04/09/13244234_11n.jpg


http://news.xinhuanet.com/english2010/photo/2010-04/09/13244233_11n.jpg

Sebuah keranda bersadur emas dengan harga tentang USD 156,000 (RM 500,000) dipamerkan di satu muzium Kuala Lumpur 9 April, 2010. Pameran keranda telah diadakan pada hari Jumaat ini.

Jika anda minat artikel ini :
thanks1
thanks1
Read Full 0 comments

Ahli Parlimen Bandar Sibu Meninggal Dunia


KUALA LUMPUR, 9 April -- Timbalan Menteri Pengangkutan Datuk Robert Lau Hui Choi meninggal dunia akibat kanser hati, di sini pada 11.10 pagi.
Beliau yang juga Anggota Parlimen Bandar Sibu itu meninggalkan seorang balu, Datin Janet Lau Ung Hie dan tiga orang anak.

Sumber : Bernama


Jika anda minat artikel ini :
thanks1
thanks1
Read Full 1 comments

Kepala Tentera AS Nyaris Meletup

Peluru yang mempunyai bahan peledak 2oz.

Seorang tentera AS menjalani pembedahan otak selama lima jam bagi membuang peluru peledak- yang mana mungkin boleh meletupkan otaknya pada bila-bila masa.

Ia bagaikan menjadi bom hidup setelah berlakunya satu letupan bom.
Semua kakitangan hospital yang tidak berkaitan telah dipindahkan apabila penelitian mendapat apa yang pada awalnya disangkakan hanya serpihan bom, rupa-rupanya sebutir peluru peledak berdiameter 2½in.


Peluru ... bersaiz 2½in yang dikeluarkan.

Peluru dari puak Taliban ini mengandungi 2oz bahan letupan. Ianya cukup berkuasa untuk membunuh keseluruhan pasukan pembedahan itu. Tetapi pasukan medikal AS itu berjaya dalam mengeluarkan peluru itu ia semasa pembedahan di pangkalan Bagram, Afghanistan.

Individu tentera AS yang dirahsiakan - seorang ahli Afghan National Army - mengalami kecederaan otak serius tetapi pulih semula malam tadi.

Sgt William Carter, seorang daripada ahli pasukan pembedahan, mengakui: "Ia adalah satu usaha tertumpu sebenar pada semua orang bagi memastikan bahawa kami semuanya selamat - dan pesakit juga selamat."

Pakar radiologi Lt Col Anthony Terreri, yang melakukan imbasan dan menemui peluru itu, berkata: "Pada mulanya saya sangka ia hanyalah lubang luka yang besar disebabkan serpihan logam. Kemudian saya dapati ia bukan sekadar serpihan logam."

Hospital tentera segera mengosongkan kawasan dan segera memanggil pakar pemusnah bom.

Selepas pembedahan, peluru itu telah dibawa untuk dihapuskan.

Sumber : www.thesun.co.uk


Jika anda minat artikel ini :
thanks1
thanks1
Read Full 1 comments

Disimbah Asid Sebab Tolak Seks Suami

KUANTAN, 8 April -- Suri rumah, Zarina Wahab parah akibat terkena cuka getah yang disimbah suaminya di Felda Bukit Sagu 2 kini berada di Hospital Tengku Ampuan Afzan, dekat sini, hari ini.

Dalam kejadian kira-kira pukul 2 pagi tadi Zarina disimbah cuka getah setelah menolak melakukan hubungan intim dengan suaminya yang dikatakan baru pulang ke rumah selepas keluar bermain judi.

Cuka getah dalam botol arak inilah yang digunakan oleh suami Zarinah Wahab untuk menyimbahnya gara-gara menolak untuk melakukan hubungan intim dengan suaminya dalam kejadian kira-kira pukul 2 pagi tadi di rumah mereka di Felda Bukit Sagu 2 di sini.

Rumah di Felda Bukit Sagu 2 dekat sini tempat di mana Zarina Wahab disimbah dengan cuka getah akibat menolak ajakan suaminya untuk melakukan hubungan intim.

Zarinah yang parah dalam kejadian itu kini dimasukkan ke Hospital Tengku Ampuan Afzan untuk menerima rawatan manakala suaminya telah menyerah diri di Ibu Pejabat Polis Daerah Kuantan dan ditahan untuk siasatan lanjut.
Sumber : Bernama

Jika anda minat artikel ini :
thanks1
thanks1
Read Full 5 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks