blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

Tak Lompat Pun Boleh Dapat RM29 juta?

Monday, April 5, 2010
Amacam?
Bijak tak Azan Ismail..
Macam ni lah cara buat duit walaupun tak lompat..
Hehehehe..
:Author Faethal


Azan Ismail

KUALA LUMPUR: Ahli Parlimen Indera Mahkota, Azan Ismail menfailkan saman fitnah RM29 juta terhadap editor dan akhbar Utusan Melayu kerana menyiarkan artikel mendakwa beliau sudah melompat dan meninggalkan Parti Keadilan Rakyat (PKR).

Saman fitnah itu difailkan peguamnnya di pejabat Pendaftar Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur di Jalan Duta, sebentar tadi.

Jika anda minat artikel ini :
thanks1
thanks1
Read Full 0 comments

Gadis 15 Tahun Maut Dirasuk Hantu

Pastor Ewart Cummings yang Guyana bergambar di dalam rumahnya di Canal Number Two, sebuah kampung berhampiran Georgetown, Guyana, Jumaat, 2 April, 2010.

CANAL NUMBER TWO, Guyana --Seorang gadis berusia 15 tahun telah mati setelah jiran-jiran dan seorang pastor cuba merawatnya daripada rasukan dengan satu upacara menghalau hantu di sebuah gereja, menurut polis Guyana yang sedang menjalankan siasatan.

Sangeeta Persaud mula untuk menggeletar sejak Ahad selepas bersarapan secawan teh di rumah neneknya di Canal Number Two, sebuah perkampungan peladang, Georgetown.

Neneknya, Chaitranie Ramotar berkata dia menjadi bimbang dan memanggil ibu gadis malang itu yang turut membawa pastor ke rumahnya.

"Saya mengalami perkara sama pada usia 12," Nankumarie Jaikissoon, ibu remaja itu memberitahu AP. "Disebabkan itulah saya tidak tergesa-gesa membawanya ke hospital. Hati saya juga tidak tergerak untuk membawanya ke hospital."

Pastor Ewart Cummings, berkata dia memutuskan untuk membawa gadis itu ke sebuah gereja kecil, di mana dia dan beberapa orang pembantu menghabiskan masa selama lima jam membaca doa untuk merawatnya sambil memegang perut dan kepalanya. Mereka juga membuat minuman ubatnya dan menyapukan minyak.

"Ada kalanya, remaja itu akan menyalak dan membuat bunyi bising yang aneh", Cummings berkata.

"Saya tidak melakukan apa-apa kesalahan," katanya. "Saya hanya menunaikan tanggungjawab sebagai pastor gereja. ... Rakyat biasa tidak akan faham perkara-perkara tertentu seperti menghalau roh."

Cummings berkata dia membawa gadis itu ke hospital itu kira-kira jam 5 petang apabila ia sudah tenang dan menjadi lemah. Dia mati pada jam 10.00 pm.

Polis Commander Colin Barat berkata hasil daripada bedah siasat awal tidak menemui sebaranh keputusan tetapi siasatan masih diteruskan. Belum ada sesiapa akan didakwa.

Pada hari Khamis lalu, Cummings mengetuai upacara pengebumian gadis itu sambil ibu, bapa dan saudara-mara gadis malang itu menjerit tuduh-menuduh antara satu sama lain dan juga kepada pastor. Polis telah datang ke majlis pengebumian dan mengarahkan pastor mempercepatkan doa untuk menamatkan upacara pengebumian itu.

Cummings berkata berdoa terlebih dahulu untuk ibu gadis dan neneknya kerana mereka mendakwa diganggu roh-roh jahat di dalam tidur mereka dan cuba untuk mencederakan mereka.

Persaud, yang menjangkau usia 15 tahun pertengahan Mac lalu, satu-satunya gadis antara empat adik-beradik. Dia berkongsi katil dengan neneknya di dalam sebuah pondok kayu sambil ibunya menunggu untuk sistem paip air dan bekalan elektrik dipasang di rumah mereka.

Jaikissoon berkata, anak perempuannya telah menghidapi selsema teruk sejak beberapa tahun dan baru-baru ini diuji untuk batuk kering. Remaja itu sepatutnya pergi kembali ke hospital pada 19 April ini untuk melihat keputusan daripada ujian darah dan sinaran X-ray dadanya.

Sumber : AP

Jika anda minat artikel ini :
thanks1
thanks1
Read Full 0 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks