blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

Kisah Sedih Setiausaha JKKKP Kampung Memali

Sunday, March 14, 2010
Em...tak tau nak kata apa,
Walaupun pegang jawatan, takkan terus buat macam rumah sendiri kot,
Bukankah JKKKP di bawah peruntukan UMNO Bahagian Baling,
Kena tanya
DATO’ ABDUL AZEEZ BIN ABDUL RAHIM ni...
Kenapa masa dapat sijil perlantikan & elaun pada 7 Mac hari tu tidak rujuk masalah ini pada Pengurus Besar KEDA?? Lihat sini.
:Author Faethal



BUKTI...Mohd Fazzeli Ahmad, 38, bersama anak-anak dan isterinya, Rohani Jusoh, 34, (kanan) menunjukkan sijil pelantikannya sebagai setiausaha Jawatankuasa Kemajuan Kampung Persekutuan (JKKKP) Kampung Memali yang diterimanya baru-baru ini.

BALING, 14 Mac (Bernama) -- Akibat tidak mampu lagi menyewa rumah untuk menempatkan keluarganya, setiausaha Jawatan Kuasa Kemajuan Kampung Persekutuan (JKKKP) Kampung Memali di sini, terpaksa menjadikan dewan orang ramai di kampung itu sebagai kediamannya sejak setahun lalu.

Mohd Fazzeli Ahmad, 38, berkata walaupun tahu tindakannya itu tidak disenangi orang ramai, namun beliau terpaksa mengetepikan pandangan serong penduduk akibat kesusahan hidup yang menghimpit keluarganya.

Katanya, beliau telah dijanjikan sebuah rumah di bawah program Pembangunan Rakyat Termiskin (PPRT) oleh pihak tertentu serta sudah menyediakan tapak untuk tujuan itu, tetapi hingga kini janji berkenaan masih belum ditunaikan.

"Saya kecewa kerana ada yang memohon rumah di bawah program PPRT selepas saya dah dapat rumah tu, tetapi saya telah menunggu hampir setahun hingga terpaksa hidup menumpang begini," katanya kepada Bernama di sini.



MENUMPANG ... Mohd Fazzeli Ahmad, 38, (kiri) berdiri bersama anaknya di Dewan Orang Ramai Kampung Memali di sini, hari ini. Beliau menjadikan dewan tersebut sebagai "rumah" sejak setahun lalu dan tinggal bersama ahli keluarganya seramai lima orang.



Selain terpaksa menumpang di dewan berkenaan, seorang anaknya, Nor Aini, 17, yang sepatutnya belajar di tingkatan lima tahun ini tidak dapat meneruskan persekolahan sejak 2008 akibat tiada tempat tinggal yang tetap.

Mohd Fazzeli berkata, beliau sangat berharap agar pihak yang pernah berjanji dengannya untuk mendapatkan sebuah rumah PPRT menunaikan janji kerana beliau telah menyediakan tapak bagi tujuan itu.

Beliau yang hanya bekerja kampung dan tidak mempunyai pendapatan tetap tinggal di dewan itu bersama isterinya, Rohani Jusoh, 34, anak-anaknya Nor Aini, Mohd Zuki, 11 dan Mohd Fahir, 6.

Tinjauan Bernama mendapati dewan berkenaan mempunyai sebuah bilik stor yang dijadikan bilik tidur Mohd Fazzeli dan isterinya manakala tiga anaknya tidur di ruang dalam dewan berkenaan.


Sumber : Bernama


Jika anda minat artikel ini :
thanks1




thanks1
Read Full 2 comments

Teknik Gambar 3D (Don't Try This!)

http://thechive.files.wordpress.com/2009/12/not-what-uthink.jpg?w=500&h=533




http://thechive.files.wordpress.com/2009/12/not-whatuthink2.jpg?w=500&h=652

Jika anda minat artikel ini :
thanks1




thanks1
Read Full 4 comments

Car-puccino : Kereta Guna Kopi Gantikan Minyak

Kalau harga minyak naik lagi...
Aku ingat kejap lagi ramai nak tanam pokok kopi..
:Author Faethal


Jem Stansfield dan car-puccino.

Sebuah kereta yang dikuasakan oleh biji kopi telah berjaya menamatkan perjalanan sejauh 210 batu dari London ke Manchester.

Digelar "Car-puccino", kenderaan itu menggunakan (bersamaan) lebih daripada 10,000 espressos untuk melengkapkan perjalanan - sesekali berhenti bagi membersihkan penapis dan mengisi kopi setiap 70 batu.

Kereta VW SCIROCCO tahun 1988 telah diubahsuai oleh Jem Stansfield, hos rancangan BBC BANG GOES THE THEORY untuk membuktikan kopi ditukar sebagai gas-gas bahan api yang boleh digunakan dalam enjin menggantikan petrol.

http://newsliteimgs.s3.amazonaws.com/100312_coffee2.jpg

Jem berkata kereta itu, dicipta bagi menggalakkan pameran The Big Bang di Manchester: "Ia adalah penting untuk kanak-kanak memahami yang tenaga kuasa bukan sesuatu yang mistik, hanya dengan memetik suis atau memijak pedal sudah menghasilkan kuasa.

"Dengan cabaran mendapatkan bekalan tenaga yang dihadapi seluruh dunia, kami menggalakkan anak-anak memikirkan tentang sumber bahan api alternatif, di mana tenaga disimpan dan bagaimana ia boleh dikeluarkan, itu lebih baik!

"Ini merupakan satu daripada bertujuan The Big Bang dan sesuatu yang kami dari pasukan Bang Goes the Theory hendak menunjukkan secara praktikal.


Sumber : newslite.tv

Jika anda minat artikel ini :
thanks1




thanks1
Read Full 2 comments

Sah! Benjy Ditahan Kes Dadah


KUALA LUMPUR 13 Mac – Polis hari ini mengesahkan seorang pelakon yang ditahan bagi membantu siasatan penemuan sebuah makmal mini memproses dadah semalam, ialah Khaeryll Benjamin Ibrahim, 32, atau lebih dikenali sebagai Benjy.

Pelakon yang merupakan anak kepada dramatis terkenal, Azean Irdawaty itu ditahan bersama teman wanitanya di sebuah unit kondominium disewanya di Kepong yang dipercayai dijadikan makmal memproses dadah.

Siasatan polis setakat ini, percaya Benjy dan wanita itu bergerak sendiri tanpa mana-mana sindiket sama ada di dalam mahupun di luar negara.

Menurut Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik Kuala Lumpur, Asisten Komisioner Kang Chez Chiang, polis juga sedang menyiasat sumber dadah yang diperoleh pelakon itu.

Suntingan : Utusan


Apa kata Azean?

Azean mendakwa, anaknya sering kehabisan wang dan kerap meminta pertolongan daripadanya jika menghadapi masalah kewangan.

“Masalahnya, Benjy selalu pokai dan kerap minta tolong dengan saya walau untuk bayar duit rumahnya atau duit belanja untuk ke pasar,”

Lagi di sini.



Jika anda minat artikel ini :
thanks1




thanks1
Read Full 7 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks