blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

Rebet RM10 Untuk KPLI 2010

Monday, February 22, 2010


KPLI 2010


Sempena Pengambilan Kursus Perguruan Lepasan Ijazah (KPLI) Jun 2010 kali ini, kami sebagai wakil pengedar eKPLI menawarkan DISKAUN ISTIMEWA RM10.00 untuk pembelian Pakej eKPLI - Rahsia Lulus Cemerlang KPLI.

Anda hanya perlu membayar RM70.00
(Ya! itu harga di pasaran : RM70.00 sebelum REBET RM10).

Pakej eKPLI ini sangat berguna dan telah banyak membantu beribu-ribu calon yang memohon KPLI untuk melepasi Ujian MTEST & Temuduga KPLI dengan cemerlang dan jayanya. Pengasas eKPLI, Cikgu Wan Faizol adalah guru lepasan KPLI. Jadi, beliau banyak mengetahui rahsia dan teknik bagaimana untuk berjaya di dalam KPLI. Anda boleh lihat preview Pakej eKPLI ini di : http://sites.google.com/site/panduankpli

Kami menyediakan pelbagai saluran bayaran untuk kemudahan anda. Untuk membuat PEMBELIAN SEGERA yang mudah, selamat dan cepat, sila lakukan pembayaran di web Cikgu Wan Faizol di sini!.

Selepas bayaran dibuat, sila email segera ke author.faethal@gmail.com dengan menyatakan NAMA PENUH ANDA, NAMA BANK dan dan AKAUN BANK ANDA (CIMB & MAYBANK)MASA BAYARAN DIBUAT bagi memudahkan kami membuat pengesahan dan membayar REBET RM10 ke akaun BANK ANDA dengan segera. Sila pastikan masa bayaran yang dinyatakan adalah tepat.Jika anda minat artikel ini :
thanks1
thanks1
Read Full 1 comments

Ulama Kaji Fatwa Wajib Pakai Topi Keledar

http://pix.motivatedphotos.com/2008/11/7/633616889245494642-motorcyclehelmets.jpg

JAKARTA: Ulama di Indonesia menimbang mengeluarkan fatwa melarang motosikal ditunggang tanpa topi keledar, sebagai langkah meningkatkan keselamatan.

Fatwa itu tidak akan menyebabkan penunggang motosikal dikenakan denda, tetapi mereka yang menyokongnya berpendapat langkah untuk menjadikan isu keselamatan sebagai isu moral adalah lebih berkesan daripada undang-undang.

Peraturan memakai topi keledar diwajibkan di Indonesia sejak 1988, tetapi satu kajian oleh kerajaan pada 2005 mendapati sehingga 30 peratus penunggang motosikal di kawasan bandar tidak memakainya. Malah, tidak ramai yang memakai topi keledar di kawasan luar bandar, terutama bagi perjalanan dekat.

Sumber - AP


Jika anda minat artikel ini :
thanks1
thanks1
Read Full 0 comments

'Anak Tuhan' Rayu Jalani Pembedahan

http://img.metro.co.uk/i/pix/2010/02/18/article-1266505240975-0859A163000005DC-608479_304x410.jpg
Deepak Kumar 8 tahun dan sentiasa membawa kembar parasitiknya dibahagian abdomennya.

Seorang budak lelaki yang disembah oleh beberapa golongan masyarakat India kerana keadaan fizikalnya yang mirip Tuhan Lakshmi mahu kembar dibuang supaya dia boleh menjalani kehidupan yang normal.

Walaupun dianggap 'suci' bagi beberapa golongan masyarakat, ada juga sebahagian masyarakat yang menanggap Kumar Paswan 8 tahun adalah seekor raksasa, membuatnya sering ingin menyorokkan 'kelebihannya'.

Tetapi disebalik semua itu kanak-kanak ini mahu menjadi normal dan telah melancarkan satu rayuan bagu bantuan derma bernilai ribuan pound untuk menjalani pembedahan membuang kembar parasitiknya.

Pembesaran kembarnya itu terhenti ketika di dalam rahim sebelum ia sempat berpisah sepenuhnya daripada Kumar dan menyebabkannya Kumar mempunyai tujuh anggota badan.

"Bila dia dilahirkan para doktor berkata beliau tidak akan hidup lama tetapi lihatlah sekarang!. Dia kelihatan amat sihat," kata Veeresh Paswan ayah kanak-kanak malang ini daripada Bihar, timur India.

"Saya sudah penat menjadi 'berbeza'. Saya hanya mahu hidup dengan normal," kata kanak-kanak malang ini.

Sumber : www.metro.co.uk

Jika anda minat artikel ini :
thanks1
thanks1
Read Full 4 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks