blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

Kapal Selam Sudah OK!: Ahmad Zahid

Friday, February 19, 2010


KUALA LUMPUR: Kapal selam KD Tunku Abdul Rahman yang dilaporkan mengalami kerosakan sebelum ini, kini pulih sepenuhnya.

Menteri Pertahanan, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi, berkata kerosakan disahkan pada bahagian bumbung dan ia sudah dibaik pulih oleh pihak pembekal.

Ujian yang mengesahkan kapal selam itu pulih sepenuhnya dilaksanakan di perairan Sabah, semalam.

Sumber : Berita Harian


Jika anda minat artikel ini :
thanks1


thanks1
Read Full 2 comments

Sampul Surat Misteri, Kafe PBB Ditutup

Pengawal PBB berkawal di luar sebuah kafeteria yang ditutup disebabkan oleh satu "sampul surat misteri" di bangunan Sekretariat PBB di New York, Amerika Syarikat, Feb. 18, 2010. Kafe yang ditutup pada petang Khamis kerana satu "sampul surat misteri" didapati dalam kawasan, Farhan Haq, kata jurucakap PBB.PERTUBUHAN BANGSA-BANGSA BERSATU: Kafeteria di ibu pejabat PBB dikosongkan dan ditutup selepas penemuan sampul surat yang dicurigai, kata jurucakap wanita badan dunia itu.

Sumber PBB pula berkata sampul surat itu mengandungi "serbuk putih".

Namun jururcakap wanitanya, Marie Okabe berkata pasukan keselamatan PBB memberitahu Biro Siasatan Kebangsaan (FBI) dan Agnsi Perlindungan Alam Sekitar Amerika Syarikat untuk menilai bahan terbabit.

“Kami menunggu mereka membuat penilaian," katanya.

Sumber - AFP


Jika anda minat artikel ini :
thanks1
thanks1
Read Full 1 comments

Elak Meniru, Dilarang Pakai KasutCHENNAI: Pelajar di Tamil Nadu yang menduduki peperiksaan Mac depan, tidak dibenarkan memakai kasut, sarung kaki dan tali pinggang ketika di dalam dewan.

Mereka juga dilarang memakai jam tangan, membawa telefon bimbit, kalkulator dan kertas. Semua aksesori dan peralatan itu mesti diletakkan di luar dewan peperiksaan.

Seorang pegawai direktorat peperiksaan negeri di selatan India itu berkata, larangan keras itu dikuatkuasakan bagi mengelak pelajar daripada meniru ketika peperiksaan. - Agensi

“Sudah menjadi kebiasaan pelajar menyembunyikan kertas mengandungi maklumat jawapan di dalam kasut atau sarung kaki, sebilangan yang lain memasukkannya di celah tali pinggang menyebabkan sukar dikesan. Pihak kami berpendapat penguatkuasaan larangan adalah lebih baik daripada membuat pemeriksaan ke atas pelajar,” katanya.

Sumber - Agensi


Jika anda minat artikel ini :
thanks1
thanks1
Read Full 3 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks