blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

Bung Mokhtar Koyak Baju Zizie

Sunday, January 24, 2010
Semalam ketika warga johor dalam kesedihan..
YB Bung Mokhtar berseronok di sebuah kelab di KK sampai jam 4 pagi bersama 'isteri mudanya'...hehehe..
:Author Faethal

Ini menurut kata sumber gambar ini diperolehi..
"Semalam, 23 Januari, pasangan laki bini ni berjoli sakan kat club (Shen - WR, K.Kinabalu) sampai jam 4pagi...
Abe Bung berdansing cam orang mudo............. semoga hangpa kekal bahagia kay.
Puan mod.. mintak tacang lebih2 sikit yeah... gambaq baru ni. terima kasih! kepada yang nak mencuri gambaq ni........ letak la DEBRA FORUM CARI! sendiri mau pikir la..."Dasyat....sampai terkoyak baju...hehehe..


Jika anda minat artikel ini :
thanks1
thanks1
Read Full 10 comments

Almarhum Sultan Iskandar dalam kenangan

DARI (kiri); foto dirakam pada 1966, 1976 dan 1981.
DARI (kiri); foto dirakam pada 1966, 1976 dan 1981.


SULTAN Johor, Sultan Iskandar menandatangani surat perisytiharan sebagai Yang di-Pertuan Agong ke-8 disaksikan oleh Baginda Raja-Raja Melayu di Istana Negara -  Foto 1984
SULTAN Johor, Sultan Iskandar menandatangani surat perisytiharan sebagai Yang di-Pertuan Agong ke-8 disaksikan oleh Baginda Raja-Raja Melayu di Istana Negara - Foto 1984


SULTAN Johor, Sultan Iskandar disambut Perdana Menteri, Tun Mahathir Mohamad. - Foto 1984
SULTAN Johor, Sultan Iskandar disambut Perdana Menteri, Tun Mahathir Mohamad. - Foto 1984


SULTAN Johor, Sultan Iskandar. - Foto 1984


sultan005

SULTAN Johor, Sultan Iskandar. - Foto 1984
SULTAN Johor, Sultan Iskandar mencuba motosikal berkuasa tinggi pada pameran motosikal Grand Prix 1986.
SULTAN Johor, Sultan Iskandar mencuba motosikal berkuasa tinggi pada pameran motosikal Grand Prix 1986.


SULTAN Johor, Sultan Iskandar beraksi di padang golf pada 1988. sultan008
SULTAN Johor, Sultan Iskandar beraksi di padang golf pada 1988.


Foto 1985
Foto 1985


Foto 1956
Foto 1956


Foto 1984
Foto 1984


Foto 1984
Foto 1984


sultan016


sultan017


sultan018


sultan019


sultan020SULTAN Johor, Sultan Iskandar berbual bersama Lee Kwan Yew.
SULTAN Johor, Sultan Iskandar berbual bersama Lee Kwan Yew.


sultan022


SULTAN Johor, Sultan Iskandar memeriksa kereta nasional pertama Malaysia, Proton Saga bernombor pendaftaran 'Proton 1'.

SULTAN Johor, Sultan Iskandar memeriksa kereta nasional pertama Malaysia, Proton Saga bernombor pendaftaran 'Proton 1'.sultan024


sultan025

sultan026


sultan027


sultan028


sultan029


sultan030


sultan032

sultan033

sultan034


SULTAN Johor, Sultan Iskandar berbual dengan Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi sambil diperhatikan oleh Tunku Mahkota Johor, Tunku Ibrahim Ismail pada majlis perasmian Bangunan Sultan Iskandar, Bukit Chagar pada 2008. - Foto Amran Hamid
SULTAN Johor, Sultan Iskandar berbual dengan Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi sambil diperhatikan oleh Tunku Mahkota Johor, Tunku Ibrahim Ismail pada majlis perasmian Bangunan Sultan Iskandar, Bukit Chagar pada 2008.


Sumber : Arkib Berita Harian


Jika anda minat artikel ini :
thanks1
thanks1
Read Full 2 comments

Rollercoaster Th13teen Sembuhkan Fobia

Bagaimanapun ia masih fobia pada nombor 16,38 dan 1032..

Seorang lelaki yang menderita triskaidekaphobia terpaksa menjalani rawatan hipnoterapi apabila bos di tempat kerjanya, sebuah taman tema mengumumkan permainan rollercoaster baru yang diberi nama Th13teen.

Selama bertahun-tahun Paul McNicol, 44, telah menderita satu fobia kepada angka 13. Beliau tidak akan memasuki sebuah rumah bernombor 13 atau naik ke tingkat 13 pada mana-mana bangunan.

Paul juga tidak mampu untuk membaca halaman ke-13 bagi sebuah buku - inu juga bermakna beliau tidak dapat merasa kegembiraan apabila Alton Towers Resort memperkenalkan rollercoaster baru mereka yang akan dipanggil Th13teen.

Pengurus tapak permainan disitu mendakwa ketakutan Paul begitu teruk sekali sehingga dia tidak berdaya untuk pergi kerja selepas mendengar berita itu. Akhirnya Paul menandatangani untuk menjalani satu rawatan hipnoterapi yang intensif.

Paul sekarang sudah sembuh… dan tidak ada alasan untuk datang kerja lewat lagi...

Sumber : http://www.newslite.tv/


Jika anda minat artikel ini :
thanks1
thanks1
Read Full 0 comments

DAP, PAS Beri Sumbangan Surau Terbakar Di Muar

Rakyat Muar khususnya telah dikejutkan dengan peristiwa kebakaran di dua buah surau dalam Kawasan DUN Bentayan dalam Daerah Muar. Surau yang terbakar ialah Surau Silaturrahim Jalan Ismail,Muar (dalam perjalanan ke Sekolah Menengah Kebangsaan Bandar Maharani Muar dan Medan Ikan Bakar Sabak Awor) dan Surau Pt. Beting Jalan Salleh,Muar (bersebelahan Sekolah Menengah Kebangsaan Tun Perak Muar).

Ketiga-tiga ADUN Pakatan Rakyat,YB Dr. Mohammad Taslim (Maharani) , YB Gwee Tong Hiang (Bentayan), YB Dr Sheikh Ibrahim Salleh (Sungai Abong) dan beberapa orang ahli jawatankuasa daripada PAS dan DAP telah bersama-sama bergegas melawat di tempat kejadian tersebut pada tengahari tadi.

Dalam lawatan tersebut mereka melahirkan rasa terkejut dan simpati di atas kejadian yang tidak disangka. Mereka mengutuk sekeras-kerasnya tindakan mereka yang tidak bertanggung jawab yang bertujuan merosakkan perpaduan rakyat.

Mereka juga memberi sumbangan segera untuk membantu jawatankuasa surau tersebut membaiki kerosakan. Pengerusi Jawatankuasa surau tersebut mengucapkan terima kasih di atas sumbangan segera dan keperhatinan ADUN Maharani, Bentayan dan Sungai Abong ketika mereka ditimpa musibah.

Seorang ahli jawatankuasa Surau Silaturrahim Jalan Ismail memberitahu kemungkinan kebakaran berlaku pada waktu pagi sekitar 2.00 pagi hingga 4.00 pagi setelah disedari oleh pengunjung Medan Ikan Bakar di Sabak Awor tidak jauh dari tempat kejadian. Kerosakan berlaku dengan langsir surau terbakar dan dinding surau hangus. Jawatankuasa surau merasa kecewa kerana ada manusia yang sanggup melakukan perbuatan khianat ini terutama di tempat ibadat.

Di Surau Parit Beting, Pn. Rukamah Samon, Guru Quran di surau tersebut, terkejut apabila beliau datang ke surau jam 11.00 pagi mendapati permaidani, pintu masuk ke bilik surau tersebut hangus terbakar. Tingkap cermin bilik tersebut juga pecah. Beliau terus melaporkan perkara tersebut kepada Pengerusi Surau. Pihak polis telah dihubungi dan menyiasat di tempat kejadian.


Surau Silaturrahim,Jalan Ismail, MuarBahagian beranda/anjung Surau Silaturrahim yang terbakarYB Dr Mohammad, YB Gwee dan YB Dr Sheikh Ibrahim diberi penerangan oleh Pengerusi Surau, Tn Hj. Sihat b. Atan


YB Gwee dn YB Dr Mohammad menghulurkan sumbangan kepada Pengerusi Surau SilaturrahimSurau Parit Beting, Jalan SallehKeadaan di Surau Pt Beting selepas kejadian
YB Dr. Mohammad menghulurkan sumbangan kepada Pengerusi Surau Pt Beting, En. Isnin b. OthmanYB Gwee ADUN Bentayan turut menghulurkan sumbangan kepada Pengerusi Surau Pt Beting


DALAM KEADAAN SUSAH ATAU SENANG ADUN PAKATAN RAKYAT SENTIASA BERPADU TENAGA BERSAMA RAKYAT BUKTI KAMI TIGA SERANGKAI ADUN MAHARANI,BENTAYAN DAN SUNGAI ABONG DAPAT BEKERJASAMA DEMI
Sumber : dunsgabong.blogspot.com

Jika anda minat artikel ini :
thanks1
thanks1
Read Full 1 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks