blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

Tragedi Perahu Naga Terbalik

Sunday, January 17, 2010
Tragedi perahu naga: Operasi mencari 4 pelajar dihentikan, bersambung esok
Operasi mencari empat pelajar yang hilang dihentikan jam 6.30 petang tadi berikutan keadaan semakin gelap.

Bagaimanapun, operasi mencari pelajar yang hilang akibat perahu naga yang terbalik hari ini akan disambung esok pada jam 7 pagi.


PULAU PINANG, 17 Jan -- Orang ramai membanjiri tempat kejadian dimana bot perahu yang dinaiki sekumpulan pelajar terbalik akibat dipukul ombak di kawasan perairan kira-kira 500 meter dari Pengkalan Weld di sini, hari ini.


Orang ramai mententeramkan seorang ahli keluarga mangsa yang masih hilang dalam kejadian bot perahu terbalik di kawasan perairan kira-kira 500 meter dari Pengkalan Weld di sini, hari ini.


Seorang ahli keluarga mangsa yang terlibat dalam kejadian bot terbalik di kawasan perairan kira-kira 500 meter dari Pengkalan Weld di sini, hari ini hampir pengsan menunggu berita


Anggota Bomba dan Penyelamat membawa beberapa pendayung dan kasut mangsa yang ditemui diperairan laut apabila bot perahu yang dinaiki sekumpulan pelajar terbalik akibat dipukul ombak di kawasan perairan kira-kira 500 meter dari Pengkalan Weld di sini, hari ini.


Seorang anggota Bomba dan Penyelamat membawa pendayung yang ditemui diperairan laut apabila bot perahu yang dinaiki oleh sekumpulan pelajar terbalik akibat dipukul ombak di kawasan perairan kira-kira 500 meter dari Pengkalan Weld di sini, hari ini.


Ahli-ahli penyelam dari pasukan Bomba dan Penyelamat bersiap sedia untuk mencari mangsa yang hilang dalam kejadian bot perahu terbalik akibat dipukul ombak di kawasan perairan kira-kira 500 meter dari Pengkalan Weld di sini, hari ini.


Seorang ahli keluarga mengecamkan mayat Jason Ching,17, yang mati lemas apabila bot perahu yang dinaikinya terbalik akibat dipukul ombak di kawasan perairan kira-kira 500 meter dari Pengkalan Weld di sini, hari ini.

Mayat pelajar itu ditemui di kawasan berhampiran tempat kejadian pada pukul 2.45 petang.


Seorang ahli keluarga mangsa yang terkorban selepas kejadian bot terbalik di kawasan perairan kira-kira 500 meter dari Pengkalan Weld di sini, hari ini tidak dapat menahan kesedihannya.
Mayat kedua Jason Ching, 17, ditemui pukul 2.45 petang di kawasan berhampiran tempat kejadian.


Anggota Bomba dan Penyelamat mengusung mayat Jason Ching,17, yang mati lemas berikutan bot perahu yang dinaikinya terbalik akibat dipukul ombak di kawasan perairan kira-kira 500 meter dari Pengkalan Weld di sini, hari ini.

Kejadian dikatakan berpunca apabila salah seorang daripada mereka cuba membelok perahu naga itu tetapi ia terbalik dipukul ombak.

Sumber : Bernama


Jika anda minat artikel ini :
thanks1
thanks1
Read Full 0 comments

MP Sepanyol Kecam FBI Guna Fotonya Sebagai Osama

Gaspar Llamazares


Imej Osama yang diubahsuai daripada foto Gaspa Llamazares


Seorang MP Sepanyol mengadu selepas sekeping gambarnya telah digunakan untuk satu poster terkini Osama Bin Laden.

BBC NEWS melaporkan rambut MP dan bahagian-bahagian mukanya telah diambil daripada gambar foto dirinya untuk menyediakan satu imej terbaru yang diubah secara digital bagaimana Osama Bin Laden kelihatan sekarang.

Gaspar Llamazares merungut bahawa dia tidak lagi akan berasa selamat apabila beliau mengembara di luar negeri dan berkata bahawa dia tidak dapat mempercayai apabila beliau menemui imejnya telah digunakan.

"Saya merasa terkejut dan marah sebab ia perkara yang sangat memalukan kerana menggunakan imej diri seseorang bagi mengesan seorang pengganas," katanya. "Ia hampir sama seperti sebuah komedi jika ia tidak kerana berkaitan dengan Bin Laden dan keselamatan rakyat."

Llamazares menambah bahawa dia memikirkan untuk mengambil tindakan undang-undang dan menambah: "Keselamatan Bin Laden tidak terancam tetapi kini keselamatan saya yang tergugat."

Seorang jurucakap FBI dilaporkan memberitahu akhbar Sepanyol, El Mundo yang organisasi mereka telah mengubahsuai foto Bin Laden pada tahun 1998 bagi menunjukkan bagaimana ia kelihatan sekarang.

Dia menambah bahawa juruteknik yang terlibat dalam proses pengubahsuaian itu "tidak berpuashati" dengan rambut berdasarkan program perisian FBI dan telah mengambil gambar foto Llamazares daripada Google Images.

"Juruteknik tidak mengetahui imej siapakah yang digunakannya malah tidak mempunyai motif tidak baik terhadapnya," jurucakap itu menambah.

Sumber : www.digitalspy.co.uk
Jika anda minat artikel ini :
thanks1
thanks1
Read Full 0 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks