blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

Kisah Sedih Mangsa Kemalangan Sani Ekspress

Saturday, December 26, 2009
Setiap kali sebelum berakhirnya sesuatu tahun..dan masuk ke tahun baru..
Kita akan mendengar pelbagai khabar bencana yang menyayat hati.
Umpamanya 26 Disember 2004 negara digegarkan Tsunami.
Dan tahun ini khabar kemalangan yang meragut 10 nyawa ini menutup penghujung tahun 2009.
Salam Takziah untuk keluarga mangsa & Al-Fatihah untuk arwah yang terkorban..
:Author FaethalBakal tunang mangsa nahas bas ekspress, Rosma Abdullah, 23 (tengah) tidak dapat menahan sebak ditenangkan oleh anggota keluarganya ketika menyambut jenazah Noor Jismi Nordin, 25, di Kampung Bintong dekat sini, hari ini.

Noor Jismi, yang sepatutnya melansungkan majlis pertunangan esok, antara 10 penumpang yang terkorban manakala dua lagi cedera dengan seorang cedera parah setelah bas ekspress dua tingkat yang dinaiki melanggar pembahagi jalan di KM272.8, Projek Lebuh Raya Utara-Selatan (PLUS) arah utara, kira-kira 8km dari Plaza Tol Ipoh Selatan pada pukul 1 pagi tadi.

Jenazah mangsa tiba di kediamannya keluarganya di Bintong pada jam 12.45 tengah hari, sebelum disemadikan di Tanah Perkuburan Islam Kampung Jarak, selepas solot Zohor.


Mangsa kemalangan ngeri Ng Kah Kit, 14, (kanan) dari Taman Desa Seraya, di sini yang terbunuh dalam kemalangan bas ekspress dua tingkat Sani Ekspress yang melanggar pembahagi jalan di KM272.8, Projek Lebuh Raya Utara-Selatan (PLUS) arah utara, kira-kira 8km dari Plaza Tol Ipoh Selatan awal pagi tadi.

Kejadian pukul 1 pagi tadi mengorbankan 10 penumpang termasuk kakaknya Ng Poh Ngoh, 23, manakala dua lagi cedera dengan seorang daripadanya parah.

Kah Kit menemani Poh Ngoh yang datang ke ibu negara untuk menghadiri temuduga di sebuah syarikat swasta maut dalam perjalanan pulang ke Alor Setar.

Bas malang itu membawa 48 penumpang dan dalam perjalanan dari Klang, Selangor menuju ke Kangar.


Mangsa kemalangan ngeri Ng Poh Ngoh, 23, dari Taman Desa Seraya, di sini yang terbunuh dalam kemalangan bas ekspress dua tingkat Sani Ekspress yang melanggar pembahagi jalan di KM272.8, Projek Lebuh Raya Utara-Selatan (PLUS) arah utara, kira-kira 8km dari Plaza Tol Ipoh Selatan awal pagi tadi.

Kejadian pukul 1 pagi tadi mengorbankan 10 penumpang termasuk adik lelaki Poh Ngoh, Ng Kah Kit, 14, manakala dua lagi cedera dengan seorang daripadanya parah.

Poh Ngoh yang ditemani Kah Kit datang ke ibu negara untuk menghadiri temuduga di sebuah syarikat swasta maut dalam perjalanan pulang ke Alor Setar.

Bas malang itu membawa 48 penumpang dan dalam perjalanan dari Klang, Selangor menuju ke Kangar.


Shaharin Mohd Nor, 61, dari Taman Setia, Klang, Selangor yang terbunuh dalam kemalangan bas ekspress dua tingkat Sani Ekspress yang melanggar pembahagi jalan di KM272.8, Projek Lebuh Raya Utara-Selatan (PLUS) arah utara, kira-kira 8km dari Plaza Tol Ipoh Selatan di sini, awal pagi tadi.


Noor Jismi Noordin, 25, dari Kangar, Perlis yang terbunuh dalam kemalangan bas ekspress dua tingkat Sani Ekspress yang melanggar pembahagi jalan di KM272.8, Projek Lebuh Raya Utara-Selatan (PLUS) arah utara, kira-kira 8km dari Plaza Tol Ipoh Selatan di sini, awal pagi tadi.


Mohd Shukri Mohd Ali, 22, dari Sungai Besar, Selangor yang terbunuh dalam kemalangan bas ekspress dua tingkat Sani Ekspress yang melanggar pembahagi jalan di KM272.8, Projek Lebuh Raya Utara-Selatan (PLUS) arah utara, kira-kira 8km dari Plaza Tol Ipoh Selatan di sini, awal pagi tadi.


Supiah Adam, 46, dari Taman Setia, Klang, Selangor yang terbunuh dalam kemalangan bas ekspress dua tingkat Sani Ekspress yang melanggar pembahagi jalan di KM272.8, Projek Lebuh Raya Utara-Selatan (PLUS) arah utara, kira-kira 8km dari Plaza Tol Ipoh Selatan di sini, awal pagi tadi.


Syarifah Raheel Al-Junid Syed Harun, 21, dari Sungai Petani, Kedah yang terbunuh dalam kemalangan bas ekspress dua tingkat Sani Ekspress yang melanggar pembahagi jalan di KM272.8, Projek Lebuh Raya Utara-Selatan (PLUS) arah utara, kira-kira 8km dari Plaza Tol Ipoh Selatan di sini, awal pagi tadi.


Ng Poh Ngoh, 23, dari Alor Setar, Kedah yang terbunuh dalam kemalangan bas ekspress dua tingkat Sani Ekspress yang melanggar pembahagi jalan di KM272.8, Projek Lebuh Raya Utara-Selatan (PLUS) arah utara, kira-kira 8km dari Plaza Tol Ipoh Selatan di sini, awal pagi tadi.


Ng Kah Kit, 14, dari Alor Setar, Kedah yang terbunuh dalam kemalangan bas ekspress dua tingkat Sani Ekspress yang melanggar pembahagi jalan di KM272.8, Projek Lebuh Raya Utara-Selatan (PLUS) arah utara, kira-kira 8km dari Plaza Tol Ipoh Selatan di sini, awal pagi tadi.


Musa @ Ismail Abdullah, 64, dari Gurun, Kedah yang terbunuh dalam kemalangan bas ekspress dua tingkat Sani Ekspress yang melanggar pembahagi jalan di KM272.8, Projek Lebuh Raya Utara-Selatan (PLUS) arah utara, kira-kira 8km dari Plaza Tol Ipoh Selatan di sini, awal pagi tadi.


Mohd Bilal Osman, 22, dari Sungai Besar, Selangor yang terbunuh dalam kemalangan bas ekspress dua tingkat Sani Ekspress yang melanggar pembahagi jalan di KM272.8, Projek Lebuh Raya Utara-Selatan (PLUS) arah utara, kira-kira 8km dari Plaza Tol Ipoh Selatan di sini, awal pagi tadi.

Sumber : Bernama


icon-single-red-chevron JANA PENDAPATAN HANYA DENGAN KLIK new1

icon-single-red-chevron>>Terbaru!!! PASTI MELETUP!! DAN MENGGEGARKAN!!<<new1

icon-single-red-chevronkini semakin MENDAPAT PEHATIAN ramai new1

icon-single-red-chevronRahsia Handphone Murah Terbongkar

icon-single-red-chevron
PENDEDAHAN PERTAMA DI MALAYSIA!

Jika anda minat artikel ini :
thanks1

thanks1
Read Full 0 comments

Sani Ekspress Eksiden 10 Maut


IPOH, 26 Dis -- Kelihatan pasukan penyelamat mengangkat mayat mangsa yang terlibat dalam kemalangan bas dua tingkat Sani Ekpress di KM272.8 Projek Lebuhraya Utara-Selatan (PLUS) arah utara, kira-kira 8 kilometer dari Plaza Tol Ipoh Selatan, awal pagi tadi.

Orang ramai menyaksikan keadaan bas dua tingkat Sani Ekpress yang terlibat dalam kemalangan di KM272.8 Projek Lebuhraya Utara Selatan (PLUS) arah utara, kira-kira 8 kilometer dari Plaza Tol Selatan, awal pagi ini.


10 maut dan dua cedera parah dalam kemalangan bas dua tingkat Sani Ekspress yang terbabas dan melanggar pembahagi jalan di KM272.8 Projek Lebuhraya Utara-Selatan (PLUS) arah utara, kira-kira 8 kilometer selepas Plaza Tol Ipoh Selatan, awal pagi ini.

Bas malang tersebut membawa 48 orang penumpang dari Shah Alam, Selangor menuju ke Alor Star, Kedah.

Sumber : Bernama
icon-single-red-chevron JANA PENDAPATAN HANYA DENGAN KLIK new1

icon-single-red-chevron>>Terbaru!!! PASTI MELETUP!! DAN MENGGEGARKAN!!<<new1

icon-single-red-chevronkini semakin MENDAPAT PEHATIAN ramai new1

icon-single-red-chevronRahsia Handphone Murah Terbongkar

icon-single-red-chevron
PENDEDAHAN PERTAMA DI MALAYSIA!

Jika anda minat artikel ini :
thanks1

thanks1
Read Full 0 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks