blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

Jusco Melaka Meletup!

Monday, December 14, 2009

Anggota polis melakukan siasatan di sebuah pusat beli-belah di Jalan Tun Razak-Peringgit di siniMayat mangsa yang terbunuh dalam kejadian di sebuah pusat beli-belah di Jalan Tun Razak-Peringgit di sini, apabila satu daripada kawasannya itu tiba-tiba meletup dipercayai akibat kebocoran gas.Pekerja-pekerja di sebuah pusat beli-belah di Jalan Tun Razak-Peringgit di sini, berkumpul setelah satu daripada kawasannya itu tiba-tiba meletup.Anggota polis serta bomba dan penyelamat membuat siasatan.
Anggota polis mengawal sebuah pusat beli-belah di Jalan Tun Razak-Peringgit di sini.

Kejadian yang berlaku kira-kira pukul 1 petang itu berpunca daripada kebocoran gas di sektor D ketika pekerja kontrak membuat penyelenggaraan terakhir sebelum bangunan itu dirasmikan Khamis ini.
Dalam kejadian itu seorang pekerja pemasangan gas terbunuh manakala 19 lagi cedera termasuk tiga parah dan kesemua mangsa dihantar ke Hospital Melaka untuk menerima rawatan kecemasan.

Sumber : Bernama


icon-single-red-chevron JANA PENDAPATAN HANYA DENGAN KLIK new1

icon-single-red-chevron>>Terbaru!!! PASTI MELETUP!! DAN MENGGEGARKAN!!<<new1

icon-single-red-chevronkini semakin MENDAPAT PEHATIAN ramai new1

icon-single-red-chevronRahsia Handphone Murah Terbongkar

icon-single-red-chevron
PENDEDAHAN PERTAMA DI MALAYSIA!

Anda minat artikel ini..
Thanks Me ! >>>>>>> KLIK!!
thanks1
Read Full 0 comments
Read Full 0 comments

Lelaki Switzerland Bina Menara Olok-olok Bantah Larangan

Menara bercat emas itu kini adalah menara yang kelima di Swiss.

Seorang lelaki Switzerland telah membina sebuah model menara masjid di atas gudangnya bagi membantah larangan pembinaan struktur yang dikaitkan dengan masjid itu, menurut laporan sebuah akhbar pada hari Ahad, sehari selepas ratusan penduduk berkumpul di luar parlimen untuk menentang larangan itu.

Pemilik kedai kasut, Guillaume Morand, yang bukan seorang Islam, membina model menara siap dengan cat berwarna emas, memberi gambaran bantahan terhadap satu pindaan perlembagaan yang diluluskan kerajaan pada akhir bulan lepas.


“Ia memeranjatkan apabila masyarakat Switzerland telah mengundi untuk larangan itu,” Britain TimesOnline memetik Morand sebagai berkata. “Kini kami [orang Switzerland] mendapat sokongan semua pihak-pihak merentasi Eropah. Ini memalukan.”

Morand menyatakan dia melihat larangan itu "memeranjatkan" sekiranya Switzerland dalam masa yang sama menggalakkan orang-orang Arab untuk "melawat negara itu dan membelanjakan wang mereka di sini."

Orang kanan People Party, yang mengusulkan terhadap larangan itu, menuduh Morand telah menggunakan menara untuk publisiti perniagaannya, tetapi Morand menegaskan bahawa menara plastik adalah lambang “keamanan dan toleransi.”

“Menara kepunyaan saya cantik. Boleh dikatakan saya berbangga dan gembira apabila rakyat bercakap mengenainya,” Morand, 46, berkata.

Morand bagaimanapun menyatakan bahawa jiran-jirannya tidak gembira dengan struktur menara itu dan telah "dihujani dengan penghinaan bersifat perkauman,". Akhbar itu turut melaporkan, sejak menara itu telah dinaikkan minggu ini sekurang-kurangnya seorang daripada jiran-jiran Morand telah mengancam untuk meruntuhkannya.

Morand juga berkata polis tempatan telah mengambil gambar struktur itu dan telah mengancam untuk memfailkan satu laporan, yang akan membawa kepada pertarungan guaman tetapi pemilik kedai tidak risau dan berkata “Saya baru sahaja mendapat sepucuk surat daripada seorang hakim. Jika mereka menyaman saya, saya akan lawan. Tiada justifikasi untuk satu hukuman mengenai perkara ini.”

Agama Keamanan

Sementara itu pada hari Sabtu lalu 500 orang telah berkumpul di luar parlimen di Bern untuk mengutuk larangan pembinaan menara, di mana Switzerland hanya mempunyai empat menara masjid setakat ini.

Terdapat tulisan-tulisan pada kadbod yang dibawa semasa perhimpunan seperti "Islam" dan "Kami adalah orang Islam, bukan Hitler," pengelola-pengelola daripada pusat Majlis Islam Switzerland ,bagi menghantar satu mesej Islam itu adalah agama keamanan yang mengajar pengikutnya supaya menghormati kepercayaan-kepercayaan agama lain.

Nicolas Blancho, seorang muslim yang juga penganjur demonstrasi daripada sebuah Pertubuhan Islam Switzerland telah memberitahu hadirin, umat Islam di sini tidak menuntu perlaksanaan undang-undang Syariah di Switzerland, menurut laporan sebuah agensi berita ATS.

Larangan pembinaan menara itu telah menerima kritikan meluas di seluruh dunia, Pesuruhjaya tinggi PBB bahagian hak-hak manusia , Navi Pillay menyebut larangan ini "diskriminasi keterlaluan ini telah memecahbelahkan negara dan ia langkah yang silap diambil oleh kerajaan Switzerland."

Kerajaan Switzerland cuba untuk meyakinkan 400,000 orang Islam, kebanyakannya adalah etnik Balkan dan asal Turki, tindakan larangan ini "bukan suatu penolakan terhadap masyarakat Islam, agama atau budaya."

Switzerland mempunyai kira-kira 200 buah masjid, dengan hanya empat antaranya yang mempunyai menara.
Sumber : alarabiya.netJANA PENDAPATAN HANYA DENGAN KLIK new1

>>Terbaru!!! PASTI MELETUP!! DAN MENGGEGARKAN!!<<new1

kini semakin MENDAPAT PEHATIAN ramai new1

Rahsia Handphone Murah Terbongkar

PENDEDAHAN PERTAMA DI MALAYSIA!


Anda minat artikel ini..
Thanks Me ! >>>>>>> KLIK!!
thanks1
Read Full 2 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks