blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

Bayi Dan Ibu Dapat Penerbangan Percuma Oleh Air Asia

Saturday, October 24, 2009
Hahaha...
Sapa nak naik Air Asia FREE boleh cuba 'taktik' ini,
Tapi tak jumpa berita ni di Akhbar Malaysia..
Ke pasal aku dah tak beli surat khabar Malaysia??
Wakakakaka..
:Author FaethalKUALA LUMPUR - Sebuah peristiwa menarik telah terjadi di dalam pesawat Air Asia yang sedang dalam penerbangan dari Penang menuju ke Kuching. Seorang penumpang bernama Liew Siaw Hsia telah melahirkan seorang bayi laki-laki dengan selamat.

Liew secara tiba-tiba merasakan bayi yang dikandungnya akan sampai masa kelahirannya, sehinggakan para kru pesawat memutuskan untuk melakukan pendaratan darurat di Kuala Lumpur. Namun belum pun pesawat menyentuh landasan, bayi tersebut telahpun dilahirkan terlebih dahulu.

"Bayi itu lahir dengan selamat ketika pesawat hendak mendarat di Kuala Lumpur dan semassa sedang berada di ketinggian dua ribu kaki," kata pejabat di Air Asia, seperti dilaporkan AFP, Sabtu (24/10/2009).

Proses persalinan yang menegangkan itu bagaimanapun berjalan lancar dengan bantuan seorang penumpang yang bekerja sebagai doktor dan dibantu seorang pramugari. Setelah mendarat, si ibu dan bayinya itu pun segera dibawa ke rumah sakit terdekat.

"Bagi merayakan peristiwa bersejarah ini, kami memutuskan untuk memberikan hadiah kepada bayi dan ibunya terbang percuma dengan kami seumur hidup," ujar Direktor Operasi Air Asia Moses Devanayagam, semasa melawat keluarga itu di hospital

Sumber : AFP
Read Full 0 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks