blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

PENIPUAN SEJARAH YANG DILAKUKAN OLEH BN

Friday, August 28, 2009

Dalam negara kita ada beberapa Pembohongan sejarah yang dilakukan oleh UMNO/BN yang disebarkan. Pada ketika penipuan ini disebarkan ramai warga negara kita belum bersekolah. Maka Penipuan ini di terima bulat-bulat. Penyebaran mitos ini memang bertujuan untuk membodohkan kita semua. Tetapi dengan adanya internet kita dapat memecahkan Penipuan - penipuan ini melaui pengkajian berdasarkan fakta-fakta.


PENIPUAN PERTAMA:Hari Malaysia bukan pada 31 Ogos tetapi 16 September. BOHONG. Sabah , Sarawak, Singapura dan Persekutuan Tanah Melayu menjadi Persekutuan Malaysia pada 16 September 1963. Singapura meninggalkan Malaysia pada 9 Ogos 1965. Tidak percaya sila tanya orang Sabah dan Sarawak.


PENIPUAN KE DUA :Merdeka dimulakan oleh United Malays National Organisation. BOHONG. Parti yang awal memperjuangan dan melaungkan slogan MERDEKA ialah Kesatuan Melayu Muda di tubuh pada 1938. United Malays National Organisation belum wujud lagi. Apabila wujud slogan United Malays National Organisation ialah HIDUP MELAYU dan bukan MERDEKA !


PENIPUAN KE TIGA :Kemerdekaan didapati tanpa tumpah darah. BOHONG. Parti Komunis Malaya, Angkatan Pemuda Insap, Angkatan Wanita Sedar, Hisbul Musliman, Peta, Malayan Democtaric Union, KMM dan ribuan warga telah bangun mengangkat senjata – pada mulanya melawan Jepun – kemudian melawan British. Tanpa angkat senjata British tidak akan undur.


PENIPUAN KE EMPAT :Lagu Negara-Ku dikatakan lagu kebangsaan kita. BOHONG. Lagi ini bukan ciptaan warga Tanah Melayu. Peciptanya orang Perancis bernama Pierre Jean de Beranger (1780-1857) Nama asal ialah Memula Moon. Bertukar menjadi Terang Bulan. Di zaman Konfrontasi - Radio Repuklik Indonesia memainkan lagu ini untuk mengejek Tunku yang dianggap budak suruhan British. Dari Terang Bulan menjadi Negara-ku.


PENIPUAN KE LIMA :Bendera Jalur Gemilang – namanya baru 5 tahun. Ini adalah tiruan bulat bulat dari bendera Amerika Syarikat yang bernama Star Spangled –Banner, Stars and Stripes dan Old Glory. Nama jalur gemilang pun di ciplak dari nama bendera Amerika. Buktinya : lihat Jalur Gemilang tidak ada motif Nusantara/Melayu – warna merah dan putih adalah motif Nusantara - merah darah rakyat - putih hati rakyat.Motif Nusantara ini wujud dalam bendera sang saka merah putih yang di gunakan oleh Singapura dan Indonesia juga menjadi latar belakang bendera UMNO dan PAS.


PENIPUAN KE ENAM :Wujud perpaduan Melayu. BOHONG. Tidak ada perpaduan Melayu. Tidak pernah terjadi perpaduan Melayu semenjak konsep Melayu itu wujud. Tidak mungkin adanya perpaduan Melayu seperti mustahilnya lahir perpaduan China, perpaduan Arab, perpaduan Itali , perpaduan India.Penipuan tentang perpaduan Melayu bergerak dengan menakut-nakutkan orang Melayu dari di’telan’ oleh China dan India.


Apabila Melayu jadi takut maka akan datang pembantu. Seperti mitos pokok ada hantu. Orang kampong takut pada hantu lalu memanggil bomoh untuk menghalau hantu. Ini cara klasik mitos bergerak. Takut-takut orang ramai. Apabila orang ramai takut maka mereka akan mencari perlindungan. Maka muncul United Malays National Organisation menjadi perlindung walhal yang menimbulkannya adalah geng ini.


PENIPUAN KE TUJUH:Malaysia negara unik. BOHONG. Penipuan ini disebarkan untuk membodohkan rakyat negara ini yang malas membaca dan hanya suka mendengar. Mitos ini bertujun untuk menunjukkan hanya Geng algojo United Malays National Organisation sahaja yang dapat memerintah kerana Malaysia unik.Hakikatnya Malaysia tidak unik – bukan Malaysia sahaja dalam dunia ini yang berbilang kaum , yang berbilang bahasa, pelbagai agama dan budaya. Tidak ada negara yang monolith dalam dunia ini – semua ada kepelbagian. Setiap negara dalam dunia ini ada kepelbagaian.TEKNOLOGI TELAH MEMBONGKAR PENIPUAN UMNO/BN


Lihatlah betapa teknologi dan ilmu pengetahuan telah memecahkan penipuan - penipuan sejarah ini. Betapa internet telah membolehkan kita bersama-sama mencari fakta dan menilai dokumen sejarah.Kalau dulu kita tidak tahu asal usul lagu Negara-ku, – hari ini gambar dan riwayat hidup pembuat lagi ini kita kenali. Kalau dulu ada yang menerima penipuan tentang kemerdekaan dicapai tanpa tumpah darah. Hari ini penipuan ini telah terbongkar pecah.


Dokumen-dokumen sejarah semuanya boleh kita baca melaui internet. Kemajuan manusia akan terus memecahkan penipuan - penipuan yang lapuk dan berkarat ini. Teknologi akan membebaskan manusia dari di perangkap dan di belenggu oleh penipuan - penipuan. Tanpa penipuan manusia akan jadi berani. Insan yang berani bebas adalah insan yang berfikir. Manusia yang berfikir tidak akan tunduk kepada sesiapa sahaja kecuali fikrahnya yang tidak rasional.
Dicatat oleh
LeeSlimShady

Read Full 6 comments

H1N1 pada daging ayam belanda di Chile.

ROME - Penemuan virus H1N1 pada ayam belanda di Chile meningkatkan kebimbangan bahawa ternakan ayam di seluruh dunia juga berkemungkinan dijangkiti virus itu yang tersebar dikalangan manusia pada hari, kata Food and Agriculture Organization (FAO) Bangsa Bersatu.FAO berkata pemilik ladang ternakan ayam di Chile melaporkan virus baru H1N1 ditemui pada ayam belanda di dua ladang ternakan yang berasingan berhampiran Valparaiso minggu lalu. Virus yang dijumpai pada sekumpulan ayam belanda ini disahkan sebagai virus A/H1N1 yang sekarang berjangkit dikalangan populasi manusia di seluruh dunia.

Walau bagaimanapun, FAO berkata penemuan virus H1N1 pada ayam belanda ini tidak akan menyebabkan terus menyebabkan ancaman kepada kesihatan manusia dan daging ayam belanda masih dijual secara komersil dengan mematuhi pemeriksaan veterinar dan kaedah pemprosesan yang bersih. Lagi di sini
Read Full 0 comments

Minta Kuasa Presiden MCA Dilucut Sementara

JOHOR BAHARU: Enam bahagian MCA Johor hari ini meminta biro disiplin parti itu melucutkan secara sementara kuasa presiden parti yang kini disandang Datuk Seri Ong Tee Keat.

Pelucutan sementara kuasa presiden itu adalah satu daripada empat permintaan yang dikemukakan kepada biro disiplin parti oleh MCA bahagian Pontian, Tanjung Piai, Tebrau, Gelang Patah, Kota Tinggi dan Pulai.


Pengerusi MCA Kota Tinggi, Ng Keng Heng


"Keenam-enam bahagian MCA hari ini sebulat suara bersetuju meminta Biro Disiplin parti melaksanakan empat permintaan pihak kami," kata Pengerusi MCA Kota Tinggi Ng Keng Heng pada sidang media hari ini.

Tiga permintaan lain ialah biro disiplin MCA menyiasat tuduhan derma RM10 juta kepada MCA oleh Ketua Pegawai Eksekutif Kuala Dimensi Sdn Bdn, Datuk Tiong King Sing.

Keenam-enam bahagian MCA itu kata Ng, juga mahukan biro terbabit menyiasat tuduhan presiden parti tentang usaha pengumpulan dana sebanyak RM100 juta bagi membiayai usaha menjatuhkannya.

Akhir sekali katanya, mereka meminta biro disiplin parti mengkaji semula keputusan yang mereka buat semalam untuk memecat keanggotaan Timbalan Presiden MCA, Datuk Seri Dr Chua Soi Lek.

Beliau berkata, pertikaian di antara Ong dan Tiong merupakan soal peribadi di antara mereka berdua dan tidak membabitkan MCA serta anggotanya secara keseluruhan.

"Tindakan beliau (Ong Tee Keat) mengheret sama MCA di dalam pertikaiannya dengan Tiong telah mencemar nama baik dan imej parti di kalangan masyarakat negara ini," katanya.

Pengerusi MCA Bahagian Pontian Datuk Tee Siew Kong pula berkata, tindakan memecat Timbalan Presiden parti semalam dianggap seperti mempermain-mainkan kewibawaan para perwakilan MCA yang telah memilih Dr Chua ke jawatan itu.

"Dr Chua telah dipilih oleh 1,115 perwakilan pada perhimpunan agung parti yang lepas untuk memegang jawatan Timbalan Presiden MCA. Tindakan biro disiplin yang dianggotai hanya beberapa ahli untuk memecatnya adalah tidak wajar dan seperti mempermainkan perwakilan," katanya.

Pengerusi MCA Bahagian Gelang Patah, Jason Teoh, pula berkata pihaknya menyokong segala usaha untuk memulihkan parti termasuk kemungkinan diadakan mesyuarat agung luar biasa parti.


Sumber :Bernama

Lawan jangan tak lawan..
Gaduh jangan tak gaduh..
BN diambang kehancuran..
Parti-parti komponen dalam BN saling bertelagah

:author faethal

Read Full 0 comments

Jom IKLAN di SINI!! (UPDATE 6 Dis)

TRAFIK TERKINI blog pulakdah.blogspot.comBlog ini juga telah tersenarai dalam enjin carian GOOGLE!! Lihat screen shot di bawah dan bandingkan di antara website terhangat di Malaysia!!

Website Berita Harian 5,230,00 carian


Website HARAKAH 661,000 carian


Blog pulakdah.blogspot.com 439,000 carian!!


Blog Raja Petra 158,000 carian


Tawaran Beriklan di pulakdah.blogspot.com.
Langgan terus pakej pengiklanan dengan kami pada kadar terendah!
Tidak perlu menyediakan Banner!
Hanya berikan link anda dan banner anda akan dipaparkan keesokan harinya!!

Pakej 1 : RM30 / sebulan.
Pakej 2 : RM50 / 2 bulan.
Pakej 3 : RM70 / 3 bulan.

Tinggal 2 tempat lagi !!
Untuk makluman pembayaran sila Emailkan permohonan anda di author.faethal@gmail.com.

Mengapa perlu beriklan di sini?.
Rating yang TINGGI tetapi pada kadar harga yang RENDAH!!
Lihatlah rating blog ini olah Nuffnang!!
Di bawah ialah rekod HITS TERTINGGI blog ini pada 20 Ogos 2009 sebanyak 5043 hits/sehari.
Unik ID pula ialah 2069 !!


Read Full 0 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks