blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

Gambar sekitar PRK N11 sebelum & selepas kemenangan PR

Tuesday, August 25, 2009
Warna-warni di PRK N1,Permatang Pasir.

Anggota keselamatan mengawal kesesakan lalulintas semasa orang ramai membuang undi di Sekolah Kebangsaan Permatang PasirDatuk Seri Anwar Ibrahim bersama isteri, Datin Seri Wan Azizah membuang kertas undi kawasan N11 Permatang Pasir di Sekolah Rendah Kebangsaan Sri Penanti sekitar jam 8:30pagiPengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), Tan Sri Abdul Aziz Mohd Yusof bersalaman dengan calon Pas, Salleh Man


Pegawai Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) membawa beberapa peti undi ke pusat penjumlahan undi di Institut Kemahiran Belia Negara.

Keadaan tegang antara penyokong Pas dan BN, FRU dipanggil untuk mengawal keadaan di pusat mengundi di Sekolah Kebangsaan Permatang Pasir.
Calon Pas, Ustadz Salleh Man (tengah) bersama pemimpin Pas mengangkat tangan ketika tiba di Pusat Penjumlahan Rasmi Undi Pilihan Raya Kecil DUN Permatang Pasir Institut Kemahiran Belia Negara.
Calon Pas, Ustadz Salleh Man mengangkat tangan selepas diumumkan menang pada Pilihan Raya Kecil DUN Permatang Pasir oleh Pegawai Pengurus Pilihan Raya Kecil, Roslan Yahaya .

Read Full 0 comments

Keputusan RASMI PRK N11: PAS MENANG

Salleh Man di julang selepas diumumkan menang pada PRK DUN Permatang Pasir di Pusat Penjumlahan Rasmi Undi Pilihan Raya Kecil DUN Permatang Pasir Institut Kemahiran Belia Negara (IKBN) di Bukit Mertajam, malam ini.


Mohd Salleh Man
Parti Islam Semalaysia : 9618 undi

Rohaizat Othman
United Malay National Organisation : 5067 undi
Total Majoriti: 4551

Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) mengumumkan, calon PAS Mohd Salleh Man mendapat 9,618 undi, meninggalkan calon BN Rohaizat Othman dengan 5,067 undi. Majoriti yang diraih Salleh 4,551, kurang 882.

Bekas ADUN allahyarham Datuk Mohd Hamdan Abdul Rahman mendapat majoriti 5,433 undi - kemenangan PAS kali ketiga di kerusi itu sejak pilihan raya umum 1999. Jumlah mereka yang keluar mengundi merosot hampir 10 peratus kali ini kepada 73.1 peratus berbanding 82.6 peratus pada Mac 2008.
Read Full

KEPUTUSAN TIDAK RASMI (Klik Refresh)

: 5050: 9712
MAJORITI : 4662
JUMLAH UNDI ROSAK : 83

PAS menang majoriti 4662 - keputusan tidak rasmi dari pusat pengundi.
Bagaimanapun ia masih rendah daripada keputusan yang dicapai parti itu pada pilihan raya umum tahun lepas. Majoriti yang diraih Salleh 4,662, kurang 771 berbanding keputusan pilihanraya lalu.

7:00mlm : Keadaan di tempat pengumuman sesak dengan lautan penyokong kedua-dua parti, terutamanya penyokong PAS. Golongan muda yang menyokong PAS masih bersemangat menantikan keputusan akhir diumumkan. Selamat Berbuka dengan Khabar Gembira ini!!
7:13mlm: Calon PAS, Ustaz Salleh Man dan Pengarah pilihanraya kecil Permatag Pasir, Dato' Mahfuz Omar tiba dan kini sedang memasuki Dewan Putra, IKBN Bukit Mertajam - tempat pengumuman keputusan rasmi.
Dengan ini, pulakdah.blogspot.com & rakan-rakan ingin mengucapkan setinggi-tinggi tahniah kepada PM najib dan juga Gerombolan UMNO/BN atas kejayaan mereka mempertahankan kekalahan buat kali ke-7 berturut-turut..! : author faethal
Read Full 1 comments

Permatang Pasir: Laporan Akhir (Klik Refresh)


5:35ptg: Pengundian PRK kerusi Dewan Undangan Negeri Permatang Pasir sudah berakhir dengan peratusan keluar mengundi dalam lingkungan 75%.

5:50ptg: Pas mendahului dengan kiraan awal tidak rasmi sekitar majoriti 3,000 undi. Sama-sama kita tunggu.

5:58ptg: Peratusan keluar mengundi didapati merosot dari 84% kepada 76%.
6:18ptg: Jika majoriti diperolehi PAS melebihi 3000 undi. Ia merupakan bonus bagi PAS.
6:24ptg: Sorakan kedengaran di kalangan penyokong PAS di sini.
6:30ptg: Kelihatan PAS akan menang selsea di sini. Inilah pengajaran besar kepada BN dalam pilihanraya ini. Disebalik serangan dari pelbagai sisi oleh BN. Keputusan PRK ini boleh memberikan BN pukulan TKO!.
6:43ptg: 9 lagi peti undi sampai dan dibawa masuk ke tempat pengiraan. Sementara itu, penyokong PAS bertakbir melihat keputusan semasa tidak rasmi. Pas telah memenangi undi purata bagi setiap daerah daripada 275 hingga 594.
6:54ptg: Majoriti 3 peti undi terakhir yang dimenangi PAS ialah 862, 1,075 dan 500. Tangisan & takbir kedengaran!
Read Full 0 comments

70.5% keluar mengundi!

Sekitar jam 4:00 petang, peratusan keluar mengundi ialah 70.5%. Dijangka peratusan untuk mencapai 80% sebelum tamat masa mengundi adalah kecil.
Read Full 0 comments
Read Full 0 comments

65% sudah mengundi!

Pada jam 3:00 ptg,lagi dua jam masa mengundi. Peratusan yang keluar mengundi ialah 65%!. Bolehkah ia mencapai 78 - 80% sebelum tamat masa mengundi?.
Read Full 0 comments

59% sudah keluar mengundi!

Sehingga jam 2:00ptg tadi,59% sudah keluar mengundi. Ada lagi 3 jam untuk mengundi.
Read Full 0 comments

Siaran Langsung dari Permatang Pasir

PENGUMUMAN!
SIARAN LANGSUNG DARI PERMATANG PASIR BERMULA
JAM 4:30 PTG
DI BLOG INI.
Read Full 0 comments

PRK Permatang Pasir : 10,812 sudah mengundi


BUKIT MERTAJAM: Seramai 10,812 orang telah keluar membuang undi di lapan pusat pembuangan undi pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Permatang Pasir di sini sehingga pukul 1 petang ini.

Wakil Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), ia bersamaan dengan 53.3 peratus dari jumlah keseluruhan mereka yang layak mengundi

Jurucakap SPR, berkata jumlah yang keluar mengundi memberangsangkan tetapi pergerakan kenderaan menuju ke pusat-pusat pengundian agak perlahan berikutan kesesakan lalu lintas di sekitar kawasan mengundi.
Read Full 0 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks