blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

Blogger bertemu blogger

Saturday, August 15, 2009
Author Faethal & CheguBard


Malam tadi sempat minum bersama CheguBard di PASTI, Mersing. Sempat berbual berkaitan perihal PPSMI & politik semasa. Beliau juga seorang blogger di http://chegubard.blogspot.com/.
CheguBard adalah calon di Parlimen Rembau semasa PRU-12 yang lalu.
Ya!, lawannya siapa lagi kalau bukan KJ. Itupun KJ nyaris dimalukan di Rembau. Mengikut maklumat awal KJ tewas, tetapi diselamatkan oleh Undi POS.

CheguBard merupakan penceramah yang 'lantang'. Ada karisma tersendiri & penuh bersemangat. Diselang-selikan dengan loghat Negeri Sembilan, menambahkan lagi 'rencah' dalam ceramah beliau. Yang pastinya,isi ceramah beliau penuh dengat FAKTA yang PANAS!.Masakan tidak,seusai sahaja program Ceramah Umum di Mersing kedengaran penduduk yang sama-sama mendengar ceramah berkata "Panas! Panas!"

Antara isu yang disentuh semalam ialah ISA,PPSMI,Pengkhianat,Chin Peng,Altantuya & banyak lagi fakta.
Sebagai anak kelahiran Muar,aku harap penduduk Mersing dapat merubah corak politik di Johor seperti di Muar. Tidak lupa terima kasih di atas layanan Ust. Azam bin Abd Razak dari PAS Mersing.

:author faethal
Read Full 4 comments

Muhyiddin pengkhianat Melayu Johor!!

Siapa Pengkhianat Melayu?

Ini adalah antara JASA Muhyiddin kepada rakyat di Johor:

1. Sewaktu Muhyiddin Yassin jadi Menteri Besar dan waktu itu Musa Hitam jadi Timbalan Perdana Menteri tiada siapa pun didedahkan bahawa pada tahun 1981, kerajaan Johor di bawah Muhyiddin telah menyerahkan tanah di kawasan Sungai Lingu iaitu di Bandar Tenggara Johor sebanyak 51,170 hektar kepada kerajaan Singapura.

Kawasan berkenaan dipajak kepada kerajaan Singapura selama 60 tahun dengan kadar bayaran RM350 juta dan tidak dibenarkan sesiapa pun memasukinya sekarang ini.
Empangan yang dibina setinggi 193 meter dan jika pecah atau dipecahkan seluruh Kota Tinggi termasuk Bandar Tenggara boleh tenggelam.

2. Kekayaan org Johor-Kakitangan Kategori C,D kerajaan Johor duduk kuarters kerajaan Gred C (Di Jln Kolam Ayer)- kereta dua buah, satu mercedes,satu alphard.

3. Muhyidin yang tukar cuti dari Jumaat kepada Ahad kononya untuk maju, maju betul maju kat perut. Ini kerana hakikatnya gelagat Kakitangan Kerajaan Johor Hari Jumaat-Lepas baca Al-Quran (9.30am) berdedai pergi makan, kalau nak cam yang bersamping tulah diorang. Pendek kata hari Jumaat ni langsung tidak produktif. Beliau telah mengubah cuti am pada hari Jumaat kepada hari Ahad, sekaligus menjadikan amalan cuti itu seperti amalan orang-orang Nasrani. Apakah ini satu pembelaan terhadap Islam?.
Semasa cuti hari Jumaat ditukar kepada hari Ahad, ada cakap-cakap yang mengatakan kubur bapa Muhyiddin dikencing orang..wallahualam.

4. Isu tanah Melayu yang dirampas UMNO di Kg Plentong Tengah pada tahun 2008. Malang sungguh nasib melayu Plentong Tengah apabila mahkamah menolak rayuan lebih 200 penduduk kampung dari terus menduduki tanah yang telah diduduki semenjak lebih 20 tahun lalu.

Untuk mendapatkan tanah itu penduduk bukan saja telah ditipu peguam yang dilantik mereka sebanyak hampir setengah juta ringgit pada tahun-tahun 1989-1993 tetapi juga terpedaya sekali lagi apabila mengeluarkan lebih lapan ratus ribu kepada firma guaman milik Oakfeild Ent ( syarikat yang dikurniakan tanah tersebut).

Lebih malang lagi penduduk dipaksa menandatangani akujanji unytuk tunduk pada kehendak mahkamah walau jauh disudut hati mereka menentang keputusan tersebut.Begitu malang sekali nasib insan-insan kecil dalam negara ini.Mereka menjadi umpama durian dengan mentimun.Duit hilang harta habis dan jiwa terus menjadi sengsara tanpa terkira.

Penghakiman muktamad keputusan : SEMUA RUMAH DIROBOHKAN.
Hakim memutuskan bahawa penduduk Kg. Plentong Tengah wajib merobohkan sendiri rumah mereka pada atau sebelum 31 Dis. 2008. Angkatan Muda Keadilan Johor menasihat penduduk agar bersabar dan menerima hakikat bahawa dikalangan mereka ada Ahli UMNO menjadi penghianat bangsa sendiri.

4. Kira-kira 50 penduduk Kampung Sentosa Dalam di Sungai Tiram telah mengharungi kehidupan tanpa bekalan elektrik dan air bersih sejak 40 tahun lalu. Mereka banyak kali telah membuat aduan kepada pihak bertanggungjawab tetapi tiada satu usaha pun dilakukan untuk membantu penduduk kampung itu. Aduan yang dibuat tidak pernah diberi perhatian oleh pihak berkuasa.

Seorang penduduk, Hussin Mohd. Lana, 55, berkata, pembangunan pesat yang dicanangkan sedikit sebanyak mengguris perasaan mereka.

"Pemimpin menguar-uarkan keselesaan rakyat perlu diutamakan, namun bagi kami ia tidak memberi sebarang makna berikutan kemudahan air bersih dan elektrik masih belum kami nikmati.

Ini sebahagian dari pengkhianatan Muhyiddin & UMNO di Johor.
Cukuplah 'JASA' yang ditaburkan di JOHOR tanah tumpah darahku :author faethalRead Full 2 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks