blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

TERKINI !! Kes Teo: Desak SPRM disiasat, 3 ditahan

Friday, July 17, 2009
Jul 17, 09
10:46am
Polis bertindak meleraikan 300 orang yang berhimpun di luar bangunan Hotel Concorde di Shah Alam menuntut supaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) disiasat ekoran kematian seorang pembantu ahli politik pembangkang. Ketika mereka melaung "siasat, siasat, siasat", pemimpin tertinggi Pakatan Rakyat mengadakan sidang akhbar di hotel tersebut.

Pemimpin PKR tiba pada jam 10.20 pagi dan menyampai ucapan ringkas kepada orang ramai di situ, ketika masuk ke dalam hotel. Kira-kira 10 minit kemudiannnya, polis pencegah rusuhan mula betindak meleraikan orang ramai menyebabkan berlaku pergelutan di situ. Sekurang-kurangnya tiga orang ditahan.

Seorang exco kerajaan Selangor, Elizabeth Wong diheret polis sejauh kira-kira 30 meter apabila dia enggan beredar dan bertindak duduk di situ.Bagaimanapun, dia pengsan ketika diseret dan polis kemudian mengangkatnya masuk ke dalam bangunan SPRM. Orang ramai berlaung 'polis ganas' ketika dia dibawa dari situ.
Read Full 0 comments

Mula-mula belasah..sekarang sampai terbunuh. Apa cerita SPRM?

Mula-mula..
‘Siasat bos, saya dipukul’

Zul menunjukkan kesan lebam pada badannya didakwa akibat dipukul pegawai SPRMJOHOR BAHRU: Matanya ditutup dengan tali leher sebelum ditumbuk, disepak dan dibogelkan. Itulah keadaan terpaksa dilalui seorang pembantu tadbir sebuah pihak berkuasa tempatan (PBT) negeri ini, di dalam sebuah bilik gelap di pejabat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) di sini, kelmarin.Mangsa tidak menyangka kehadiran dua pegawai SPRM yang menjemputnya di tempat kerja pada 7 Julai lalu untuk ke pejabat mereka bagi dirakam keterangan sebagai membantu siasatan satu kes rasuah membabitkan pegawai tertinggi PBT terbabit berakhir dengan penderaan.Selain penderaan fizikal, mangsa yang berusia 29 tahun itu turut mendakwa sekumpulan tiga lelaki berada di dalam bilik soal siasat mengeluarkan kata-kata kesat berbaur penghinaan seperti bodoh dan sial apabila tidak berpuas hati dengan jawapan diberikannya.Malah, detik yang amat perit dan meninggalkan kesan trauma dalam hidup lelaki berkenaan tidak berlaku sekadar dua atau tiga jam, tetapi terpaksa melaluinya lebih 12 jam.

Oleh Rudy Fazrunisyam Samarudin
rudy@hmetro.com.my


SEKARANG ?!

TEOH TERBUNUH semasa dalam tahanan SPRM?


Teo, kanan, bersama Ean Yong berbual dengan pegawai siasatan di pejabat exco itu

"Salam 2 all.

Saya terperanjat mendapat maklumat Sdr. Teoh Beng Hock, pembantu khas YB Ean Yong, Ahli Exco Kerajaan Selangor yang ditahan oleh Suruhanjaya Pencegah Rasuah Malaysia semalam mati terbunuh semasa dalam tahanan sebentar tadi jam 3ptg.

Saya berharap pengesahan segera dapat dibuat tentang status perkara ini dan siasatan segera dilakukan bagaimana Sdr.Teoh boleh mati trbunuh semasa dalam tahanan SPRM.Saya khuatir jika isu ini tidak ditangani segera ianya akan menimbulkan pelbagai spekulasi yang tidak diingini."

Zulkifli Bin Noordin Khamis

23 Rejab 1430

16 Julai 2009

Ketua Pembangkang Anwar Ibrahim berkata keghairahan Umno-BN memperalat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) kini mengundang padah dengan kematian seorang saksi dalam tahanan mereka.

Beliau berkata SPRM bertanggungjawab untuk menjelaskan keadaan sebenar kepada rakyat dengan mendedahkan siapa yang mengarahkan operasi besar-besaran memburu dan menyiasat adun-adun Pakatan Rakyat.

“Saya menyelar keras tindakan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia selaku alat pimpinan UMNO satelah menyaksikan betapa ghairah SPRM bertindak terhadap ADUN Pakatan Rakyat Selangor,” kata Anwar.

“Walhal rasuah yang melibatkan dana berbilion ringgit saperti skandal Zon Bebas Pelabuhan Klang, pembelian senjata, dan lain-lain cuba dilenyapkan! Dan hari ini, akibat tindakan kasar terhadap petugas Pakatan Rakyat, menyaksikan tragedi kematian pembantu YB Ean Yong Hian Wah iaitu mendiang Teo Beng Hock,” tambahnya lagi

Read Full 0 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks