blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

Kerajaan Perpaduan Pulak Dah!!

Saturday, June 6, 2009
Kerajaan Perpaduan...Masih adakah sinar di hujung gelita?
Hadi yakin kerajaan perpaduan boleh dilaksanakan
SHAH ALAM - Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang yakin idea bagi mewujudkan kerajaan perpaduan antara Pas dengan UMNO yang beliau cadangkan sebelum ini dapat dilaksanakan pada masa akan datang jika semua pihak memahami hasrat penubuhannya.
Katanya, hasrat itu digagaskan selepas pilihan raya umum Mac lepas dengan tujuan mencari jalan kompromi dalam pembentukan kerajaan pada ketika itu dan ia diterima secara positif bukan sahaja dalam kalangan pemimpin pakatan pembangkang malah pemimpin UMNO sendiri.
Bercakap pada sidang akhbar selepas merasmikan Muktamar Pas Ke-55 di Stadium Malawati di sini semalam, Abdul Hadi menjelaskan bahawa hasrat Pas untuk mewujudkan kerajaan perpaduan itu telah dimaklumkan kepada rakan-rakan Pas dalam pakatan pembangkang iaitu Parti Keadilan
Rakyat (PKR) dan DAP.
"Mereka menerimanya dengan baik," katanya.
Abdul Hadi berkata, beliau yakin cadangan itu dapat mendekatkan rakyat yang berbeza fahaman politik dan mempereratkan hubungan parti-parti politik demi kepentingan negara.
- Bernama


Satu lagi tamparan untuk Hadi...
Jun 6, 09 Malaysiakini
Sehari selepas DAP mempertikaikan kenyataan Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang bahawa Pakatan Rakyat memberi "reaksi positif" terhadap penubuhan kerajaan perpaduan dengan Barisan Nasional, PKR - satu lagi rakan PAS dalam Pakatan - pula menafikan perkara itu.
Timbalan Presidennya, Syed Husin Ali berkata Pakatan Rakyat tidak pernah bersetuju dengan kerajaan perpaduan yang membabitkan Umno.Beliau berkata, setahunya, majlis kepimpinan Pakatan - yang turut dianggotainya - tidak pernah memberi persetujuan terhadap idea tersebut.Malah, katanya, majlis tersebut tidak pernah membincangkannya secara mendalam, walaupun beberapa bulan lalu, Abdul Hadi ada memberi penjelasan apabila ia dibangkitkan dalam mesyuarat majlis tersebut.

Anwar Ibrahim menziarahi Hj Hadi pada 12 April 2008 di hospital kuala terengganu.

Antara faktor hubungan PR yang kukuh dimainkan peranan oleh para pemimpinnya. Jika kenyataan yang diberikan akan memberi kelebihan kepada BN, maka inilah terjadi. Kenyataan Hj Hadi digambarkan seolah Hj Hadi lebih suka pada UMNO dan tidak suka pada rakan-rakan PR. Pemimpin PR pula jangan cepat melatah dan akhirnya menyebabkan hubungan ini tidak kekal panjang. Diharapkan agar pemimpin PR dapat bersatu hati & hubungan seperti gambar di atas akan berterusan sehingga PR berjaya membentuk kerajaan.Bersabarlah dalam berjuang...insya'Allah detiknya akan tiba.

Read Full 0 comments

Manohara Odelia Pinot - Kenapa Pilih Kembali Zaman Gelap

Sumber dari Truth Appeared
Hari ini media Indonesia sendiri mengeluarkan artikel meragui perkara sebenar yang ditimbulkan oleh Ibu Manohara. Kata mereka kisah Manohara hanyalah sebuah Drama. Ini kerana banyak perkara yang terlalu aneh untuk diperkatakan mengenai kisah yang cuba dipanaskan oleh Ibu Manohara ini berbanding anaknya sendiri

Hasil daripada kekerasan yang dilakukan oleh TT kepada isterinya Manohara selama hampir 3 bulan semasa berada bersama TT, mengikut dakwaan FITNAH yang dibuat oleh Manohara George Mann itu, kini Manohara George Mann telah bertambah berat badan sebanyak 14 kilo dan badannya bertambah berisi.

Orang ramai diminta jangan panik dengan bicara Manohara George Mann itu, kerana disebalik tuduhan FITNAH yang dibuat oleh Dasiy Fajarina dan Manohara George Mann ada sesuatu yang hendak disembunyikan oleh keluarga 3 beranak itu (Dasiy, Dawi dan Mano). Latar belakang mereka bertiga itu akan didedah oleh George Mann, Bapa Asli kepada Manohara dalam sedikit masa lagi. Siapa Dasiy, siapa Dewi dan bagaimana mereka berdua mendapat Manohara.
Memang membuat FITNAH, MENIPU, MENCURI adalah kerja asal Dasiy Fajarina dan diperturunkan kepada anak-anaknya, diatas kecantikan wajah Manohara George Mann diambil kesempatan oleh Dasiy untuk memperdagangkan mencari wang untuk menyara hidup mereka setelah rumahtangga bersama Pinot dihancurkan oleh keborosan Dasiy Fajarina.
Setuju dengan kenyataan Anggota Komisi 1, Yuddy Chrisnandi yang mengatakan “Apa hanya kerana Manohara George Mann itu Selebriti jadi harus di Prioritaskan, kerana sebenarnya Daisy, Dewi(entah anak siapa)dan Mano bukanlah penting sangat kepada negera Indonesia kerana Dasiy sendiri adalah penjenayah yang telah dihukum penjara selama 18 bulan oleh Kerajaan Perancis tapi Dasiy lari kabur. Insya Allah Dasiy Fajarina akan menjalani hukuman penjara di Perancis tidak berapa lama lagi setelah Pemerintahan Indonesia berkenan menunaikan permintaan Kerajaan Perancis untuk membawa Dasiy ke Perancis.
Ingatan Yuddy juga supaya mana-mana orang yang mahu mencari menantu harus lihat-lihat dulu, dikira pesanan dan nasihat Yuddy itu adalah sangat baik. Malangnya Keluarga D’raja Kelantan tidak melihat dulu latar belakang Dasiy Fajarina dan Manohara itu, akibatnya Tengku Temenggong di FITNAH oleh Ibu Mertua dan Isterinya sendiri.
Adalah dialu-alukan supaya Manohara George Mann buat lapuran polis di Malaysia dan Kerajaan Malaysia dan Indonesia hendaklah melantik doctor pakar dari negara berkecuali untuk menentukan tuduhan Manohara George Mann terhadap Tengku Temenggong dan sekiranya betul Tengku Temenggong melakukan perbuatan itu beliau mesti dipenjarakan dan sekiranya Manohara George Mann didapati bercakap BOHONG kerana dipaksa oleh Dasiy Fajarina beliau juga harus dipenjarakan sekiranya Tengku Temenggong tidak memaafkan suara FITNAH yang dicakap oleh Manohara Pinot.

Kasus ini masih panjang, 3 babak telah pun ditayangkan, iaitu babak pertama Manohara George Mann lari pulang ke Indonesia melalui Singapore, babak kedua Tengku Temenggong membawa pulang Manohara George Mann ke Malaysia melalui Jeddah Arab Saudi dan babak ketiga sekali lagi Manohara George Mann dibenar pulang secara sukarela oleh TT ke Indonesia melalui Singapore dan babak keempatnya bagaimana cara Manohara akan berada di Malaysia?.
Atau Dasiy Fajarina berjaya untuk meruntuh MASJID yang dibina oleh Tengku Temenggong dan Manohara George Mann diatas dasar Cinta sama Cinta (sekiranya Manohara jujur). Terserah pada takdir kerana manusia hanya merancang dan ALLAH yang menentukan.

Hari ini media Indonesia sendiri mengeluarkan artikel meragui perkara sebenar yang ditimbulkan oleh Ibu Manohara. Kata mereka kisah Manohara hanyalah sebuah Drama. Ini kerana banyak perkara yang terlalu aneh untuk diperkatakan mengenai kisah yang cuba dipanaskan oleh Ibu Manohara ini berbanding anaknya sendiri
Read Full 0 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks