blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

Selepas 10 tahun

Tuesday, May 26, 2009
Ust Zaharuddin bin Abd Rahman
(Presiden PMIUM 1997/8 dan GAMIS 1999/2000 )

Aku terharu bila tengok keadaan malam semalam semasa kedatangan Anwar Ibrahim ke Tmn Universiti,Skudai.Sungguh amat berbeza semasa tahun 1999.Masa tu aku ingat lagi penceramah yang datang ialah Ust. Abd Ghani Abd Rahman dari PAS.

Masa tu student UTM yang lain ada juga yang datang terutama dari PMIUTM (Pers. Mahasiswa Islam UTM). Wah...masa tu gerakkan Islam memang kuat.Terutama GAMIS yang dipimpini oleh Ust Zaharuddin yang sekarang terkenal di sini. Baru berceramah 30 minit,polis dah serbu dan minta IC. Mana yang berani masing-masing bersilang lengan,mana yang takut cabut la..

Pada zaman GAMIS pimpinan ustaz Zaharuddin Abd. Rahman begitu lantang mengkritik Dr Mahathir. Ustaz Zaharuddin secara terang-terangan menyokong Anwar Ibrahim, bekas Timbalan Perdana Menteri yang dipecat dari UMNO. Malah keberanian ustaz Zaharuddin diakui sendiri oleh Raja Petra Kamaruddin (editor laman Free Anwar Campaign) yang iktiraf Presiden GAMIS itu sebagai 'reformis'.Tapi kenapa dalam profail Us. Zaharuddin, tidak dimasukkan jawatan GAMIS dan PMIUM tu?! Emm...

Walaupun begitu,kehadiran pendengar 10 tahun lalu di Tmn U terlalu kecil nak dibandingkan malam semalam.Malam tadi dianggarkan 3000 orang yang hadir.Itupun kalau tak kerana halangan polis.Kalau tak mesti lebih ramai.TAHNIAH la korang sekarang dah berani.Read Full 0 comments

Sambungan..

Anwar diarak sehingga ke kereta bernombor pendaftaran Singapura.

Gambar Anwar sebelum lalu dihadapan penulis.Ya...penulis juga dapat bersalaman dengan beliau.Rakan-rakan ex-UTM 98 jangan marah ya.


Anwar dikerumuni penyokong sebaik selesai ceramah.Antara hadirin yang memenuhi tapak ceramah semasa Anwar menyampaikan ceramah.
Trak polis yang mengepung sekeliling kawasan sejak jam 6.30 ptg

Read Full 0 comments

First posting EDISI KHAS

Gambar-gambar sekitar ceramah Anwar Ibrahim di Tmn Universiti,Skudai.
25 May 2009.

Sebahagian kaum cina yang sedia di tapak ceramah seawal 8.30mlm.


Pihak polis mengeluarkan arahan agar bilangan speaker dihadkan.(Siapa perasan Azhan Atan juara Akademi Nasyid...hehehe)


Petugas yang sedia menunggu arahan lanjut.

9.00 mlm semakin ramai yang hadir ke tapak ceramah
Read Full 1 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks